nlc.hu
Életmód

Hiánycikk lett a rózsaszín

„A világ kifogyott a rózsaszínből” – hiánycikk lett a rózsaszín a Barbie film miatt

A Barbie díszletéhez annyi rózsaszínt használtak, hogy szinte már globális hiánycikk lett. Az egyik festékgyártó cég megerősítette, hogy teljesen kifogytak a készleteikből.

Az év egyik legjobban várt filmje a Barbie Greta Gerwig rendezésében, Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült – írja a 24.hu. A díszlethez azonban annyi rózsaszínt használtak, hogy a forgatás során szinte globális hiánycikk lett. 

Greta Gerwig, America Ferrera, Ryan Gosling Margot Robbie, Michael DeLuca, a Warner Bros. Pictures Group társelnöke és vezérigazgatója, valamint Pamela Abdy, a Warner Bros. Pictures Group társelnöke és vezérigazgatója beszélnek az iparág helyzetéről és a Warner Bros. Pictures bemutatóján a The Colosseum at Caesars Palace-ban a CinemaCon, a Színház-tulajdonosok Nemzeti Szövetségének hivatalos kongresszusa alatt 2023. április 25-én, Las Vegasban, Nevadában.

Greta Gerwig, America Ferrera, Ryan Gosling, Margot Robbie, Michael DeLuca, a Warner Bros. Pictures Group társelnöke és vezérigazgatója, valamint Pamela Abdy, a Warner Bros. Pictures Group társelnöke és vezérigazgatója beszélnek az iparág helyzetéről és a Warner Bros. Pictures bemutatóján a The Colosseum at Caesars Palace-ban a CinemaCon, a Színház-tulajdonosok Nemzeti Szövetségének hivatalos kongresszusa alatt 2023. április 25-én, Las Vegasban, Nevadában (Fotó: Kevin Winter/Getty Images for CinemaCon)

Sarah Greenwood, a film látványtervezője egy interjú során így nyilatkozott: 

A világ kifogyott a rózsaszínből

– mondta.

A filmhez őrült mennyiségű pinkre volt szükség, ami nem csoda, hiszen Barbie házán kívül az egész Barbielandet felépítették, ahol még a lámpaoszlopok is rózsaszínűek voltak. 

A nyilatkozat persze tartalmaz némi túlzást is, azonban Lauren Proud, a Rosco nevű cég marketingalelnöke megerősítette a LA Timesnak, hogy a festékkészleteik valóban kifogytak a forgatás miatt. Hozzátette, hogy ehhez hozzájárult a koronavírus-járvány utóhatása, illetve a 2021-es texasi extrém időjárási körülmények, amik nagy hatással voltak a festékgyártás egyik fő alapanyagára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top