Életmód

Koronavírus: legalább 100 olasz orvos halt meg

Tizedeli a koronavírus-járvány az egészségügyben dolgozókat Olaszországban.

Az elmúlt 24 órában ismét nőtt a koronavírussal igazoltan fertőzöttek és a halálesetek száma Olaszországban. Egy nap alatt a Covid-19 járvány okozta szövődményekbe újabb 610 ember halt meg, míg előző nap 542. Az összes haláleset száma február 21., a járvány kezdete óta 18.279-re nőtt. Az új igazolt fertőzöttek száma – a haláleseteket és a gyógyultakat is beszámítva – csütörtök estig 4020-re emelkedett az előző napi 3836-ról, így a járvány kezdete óta összesen 143.626 embert fertőzött meg a SARS-CoV-2 nevű vírus. A gyógyultak száma 28 470 volt az előző napi 26 491 után.

MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner

MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner

Csütörtökön 3605 embert ápoltak intenzív osztályon, a szerdai 3693 után, a 6. napja tartó csökkenés némi jó hírt jelent az új fertőzöttek és a halálesetek számának növekedése ellenére. 

Eddig mintegy 100 orvos, valamint 30 ápoló és segédápoló halt meg az új koronavírus-fertőzésben. „Nem engedhetjük meg, hogy az orvosainkat, az egészségügyi dolgozóinkat puszta kézzel küldjék a vírus ellen harcolni” – jelentete ki az olasz Sebészek és Fogorvosok Nemzeti Szövetsége elnöke, Fillippo Anelli.

Mintegy 30 ápoló és segédápoló is elhunyt a COVID-19 járványban. A fertőzöttek mintegy 10 százaléka egészségügyi dolgozó. Az ápolók között a legmagasabb a pozitív teszteredményt mutató egészségügyi dolgozók aránya, mintegy 52 százalékos.

(MTI)

Koronavírushírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top