nlc.hu
Család

Az Instagram ezzel a módszerrel próbálja megvédeni a fiatalokat

Korlátozást vezet be az Instagram, a fiatalok védelmében

Az újdonsággal az online zaklatás ellen próbálnak harcolni.

A jövőben korlátozni fogja az Instagram a kommunikációt a tinédzserkorú és a felnőtt felhasználók között – írja a 24.hu. A lap szerint ezzel az online zaklatások ellen igyekeznek felvenni a harcot. A jövőben ugyanis a felnőttek nem tudnak olyan fiataloknak magánüzeneteket küldeni, akik nincsenek a követőik között. Ha mégsi megpróbálják, az applikáció értesítést küld az üzenet címzettjének, hogy gyanús tevékenységet észlelt. A címzett ilyenkor egyből tudja jelenteni az üzenetet küldő felhasználót vagy blokkolhatja is a fiókját. 

Az átalakítás az Instagram algoritmusát is érinti, amely mostantól kevésbé mutatja a felnőtt felhasználóknak a fiatalabbak posztjait, akár a képfolyamban, akár az úgynevezett Felfedezés fülön nézelődnek. 

Fontos változtatással védi az Instagram a fiatalokat

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az Instagram emellett felhívást is intéz a fiatal felhasználókhoz, hogy óvatosan osszanak meg őket ábrázoló képeket, videókat, illetve személyes információkat a számukra ismeretlenekkel, és éljenek a platform adatvédelmi lehetőségeivel, például állítsák privátra a profiljukat nyilvános helyett. 

A 24.hu információi szerint egyelőre csak néhány ország felhasználói érzékelhetik az új változásokat, azokat azonban idővel globálisan is bevezetik.

Még több Instagram az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top