nlc.hu
Család

Több száz kilométert sodródott egy rozmár egy jégtáblán

A sarkvidékről Írországig sodródott egy rozmár, egy jégtáblán

Nem tudni ki lepődött meg jobban, az állat, vagy akik meglátták.

A dél-írországi Kerry megye egyik szigeténél pillantott meg a helyi Alan Houlihan és lánya Muierann egy oda nem illő objektumot a parton: egy rozmár üldögélt az egyik sziklán és látszólag érdeklődve nézegette a különös tájat – írja a 24.hu

Ez nem is csoda, hiszen a jókora tengeri emlős nem kifejezetten őshonos ebben a térségben. Houlihan és lánya először azt hitték, egy fókával hozta őket össze a sors, de hamar kiderült, hogy rozmárról van szó, az állat agyarai jól láthatóak a férfi által készített fotókon és videón.

Kevin Flannery tengerbiológus úgy gondolja, hogy az állat egy kisebb jéghegyen vagy nagyobb jégtáblán sodródhatott el Írországig, feltehetően nagyon kimerült lehetett, azért nem mászott le időben az alkalmi tutajról. 

Írországig utazott egy rozmár egy jégtáblán

“Elnézést, nem tudják, merre van Grönland?” (Fotó: Getty Images)

A 24.hu szerint nem elképzelhetetlen, hogy ugyanarról az állatról van szó, amelyet nemrég Dánia partjainál észleltek, igaz, az a rozmár kisebbnek és fiatalabbnak tűnt a most megörökített példánynál.

Még több állat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top