Család

100% organikus pamutból készült gyerek kollekció az F&F-től! (x)

A világ egyik legnagyobb felhasználású nyersanyaga a pamut. Nemhiába, hiszen természetes, lebomló, és a legkellemesebb viselet minden időben.

Az előállítása során viszont rengeteg vizet, növényvédő szert, és egyéb vegyszert használnak fel. A hagyományos pamutanyagok emiatt olyan káros anyagokat tartalmazhatnak, amik allergiás reakciókat okozhatnak a bőrünkön, sőt már az előállítás fázisában sem tesznek jót a környezetünknek és az iparágban dolgozó munkások egészségének sem. Emiatt mostanra, egyre több nagyvállalat igyekszik a környezetre kevésbé megterhelő alternatívával helyettesíteni az eddigit, és visszatérni a természetes módszerekhez.

Az organikus pamut kíméletesebb a környezettel, a termelőmunkásokkal és a bőrünkkel is. Olyan anyagokkal és eljárásokkal készül, melyeknek a lehető legkisebb a környezetre gyakorolt hatásuk. A gyapotföldeket esővízzel öntözik, így akár 70%-kal kevesebb vizet igényel az előállítási folyamat. A gyapotföldeken termesztett gyapot nem érintkezik káros vegyszerrel sem a gyártás során, így a jó minőségű és környezetbarát körülmények között előállított ruhákkal hosszabb távon jobban járhatunk.

Éppen ezért, nagyon fontos lépés, hogy az F&F megalkotta az első organikus pamut gyerek kollekcióját. A Made Mindfully jegyében, azaz tudatosan előállított darabok 100%-ban organikus pamutból készültek,  hozzájárulva ahhoz, hogy ökológiai lábnyomunkon csökkenteni tudjunk.

*Tudatosan előállított

 

Az organikus pamutból készült darabok, még komfortosabb érzetet nyújtanak a kicsiknek, mivel azok légáteresztő, természetes és puha anyagúak, így akár az érzékeny bőrű csöppségek számára is tökéletes választás lehet. A kollekció elengedhetetlen tavaszi darabjai a kislányok számára; pöttyös, szivárványos, virágmintás, fodros kisruhák. Változatos blúzok, sortok, nadrágok, cuki pólók a legszebb tavaszi színekben pompázva varázsolják különlegessé a hétköznapokat. A fiú ruhadarabok a dinó- és állatimádóknak kedveskednek. A szuper kényelmes, mintás szettek felejthetetlenné teszik a játékot, ráadásul Földünk szebb jövőjéhez is hozzájárulhattunk az organikus pamut választásával. Fedezd fel, a márciustól elérhető organikus pamut kollekciót a Tesco áruházaiban.

     

Az árak tájékoztató jellegűek. Az elérhetőség üzletenként változó.

Feliratos póló, 1.790 Ft, F&F

Farmerdzseki, 4.790 Ft, F&F

Pólók, 3.190 Ft / csomag, 3 db / csomag, F&F

Sortok, 3.190 Ft / csomag, 3 db / csomag, F&F

Szivárványmintás ruha, 1.290 Ft, F&F

Kantáros szett, 4.190 Ft, F&F

 

 

Zsiráf mintás kisruha, 1.290 Ft, F&F

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top