nlc.hu
Család

Hatalmas varánusz okozott riadalmat egy bangkoki boltban

Godzilla a valóságban: óriáshüllő randalírozott egy bangkoki boltban – videó

Ha még nem láttad a Godzilla vs. Kong című filmet, ez a felvétel elég jó felvezetés hozzá.

A napokban került fel a Facebookra egy videó, amin az látható, hogy  egy hatalmas (vélhetően szalagos) varánusz betévedt egy bangkoki üzletbe, és miután a hűtővel nem sikerült boldogulnia, felmászott a legmagasabb polcra, leverve jó pár kipakolt terméket, majd megpihent. Nem tudni, hogy az óriási hüllő miért tévedt be a boltba, egyesek szerint lehet, hogy a kinti forróság miatt menekült be. 

A szalagos varánusz komodói varánusz után a legnagyobb testű varánusz faj, a termetesebb példányok hossza elérheti a 3 m-t, súlyuk az 50 kg-ot is. Az emberre elvileg nem jelent veszélyt, ha megzavarják, inkább elmenekül, ha pedig kiskorától fogva rendszeresen foglalkoznak vele, még idomítható is, van, ahol baromfitolvajnak tanítják be, ugyanis könnyedén megbirkózik minden mászható akadállyal.

A kínai gyógyászatban testrészeinek gyógyhatást tulajdonítanak, így húsát és belső szerveit is fogyasztják, emiatt, illetve jó minőségű bőre miatt erősen megfogyatkozott régi állománya, de természetvédelmi státusza alapján nem fenyegetett. Szalagos varánuszokkal állatkertekben is találkozni, illetve – főleg az Egyesült Államokban – van, aki hobbiállatként tartja.

(via 444/New York Post)

Szalagos varánusz (Varanus salvator)

Szalagos varánusz – Varanus salvator (Fotó: Pixabay)

A varánusz nem játék:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top