nlc.hu
Család

Rekord: Ez a japán nő 65 éve dolgozik ugyanannál a cégnél

Guinness-világrekord: ez a japán nő 65 éve dolgozik ugyanannál a cégnél

Jaszukó Tamaki Guinness-világrekordot állított fel azzal, hogy ő a világ legtöbb ideje dolgozó irodavezetője.
Yasuko, munka, időskor

Az UPI írta meg annak a 91 éves nőnek a történetét, aki ma is aktívan éli az életét, heti öt napot dolgozik irodavezetőként a Sunco Industries-nál, 1956 óta. Az irodavezető elmondta, hogy nem tervezi nyugdíjazását, reméli, hogy jövőre is ugyanott fog dolgozni. Jaszukó nagyon meghatódott, amikor átvette a Guinness rekordjáról szóló elismerést, bevallása szerint csak azt csinálta, ami a feladata volt, és mindig is az volt a célja, hogy másoknak segítsen.

Manapság már nem jelent egyet az időskor az inaktivitással, egyre több olyan példát láthatunk, amikor az emberek nyugdíjas kor után is dolgoznak, sportolnak, élik az életüket. Ebben a cikkben például Ica néniről írtunk, aki fiatalokat meghazudtoló energiákkal él, tanul, tevékenykedik. A japán Jaszukóhoz hasonlóan ő is egész életében egy munkahelyen dolgozott, 41 év után ment nyugdíjba a debreceni gyógyszergyárból. 

Fotó: Facebook

Még több Guinnes rekord:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top