nlc.hu
Család

Hőssé vált a kórház padlóján elalvó apuka

A férfi elvitte a feleségét és a babáját a kórházba, elaludt a padlón, majd hőssé vált

A képen Joe Duncan látható, amint elalszik a kórház padlóján (és a gyerek hordozószékében), miközben a feleségével és a kisbabájukkal az orvosi kivizsgálás eredményére vár. A fotó virálissá vált az interneten, a férfit pedig hősként ünneplik azért, hogy mennyire jó édesapa.

Joe Duncan épp a 12 órás műszakja után érkezett haza a munkából, amikor a felesége, Sara azzal fogadta, hogy a babájuk nagyon erősen zihál, szeretné őt bevinni a kórházba kivizsgálásra. A férfi nem habozott, és azonnal autóba szállt a családjával. Megérkezve gyorsan elvégezték a vizsgálatokat, de amíg az eredményekre vártak, a hullafáradt Joe elaludt a kórház padlóján, kispárnának használva a gyerek hordozószékét. Felesége, Sara megörökítette, majd a Facebookjára is kitette a pillanatot, és olyan megható szöveget rittyentett hozzá, hogy a posztját azóta több mint harmincezren megosztották, és ismét szóba került, milyen fontos tud lenni a szülők közti egyenlő szerepvállalás a családokban. A sztorit a Good Morning America is megírta. De ne beszéljünk mellé, jöjjön a poszt szövege magyarul.

Let’s talk about this because it doesn’t get enough attention......What some may see: a Dad sleeping while Mom stays...

Közzétette: Sara Duncan – 2021. március 23., kedd

Talán mások ezt látják: Egy férfi alszik, miközben az anya ébren marad, hogy fogja a babáját hajnali kettőkor az ügyeleten. Amit én látok: egy édesapa a kórház kemény padlóján alszik, miután az elmúlt hónapban heti hat napot dolgozott tizenkét órás műszakokban, és annak ellenére, hogy a felesége azt kérte tőle, hogy menjen haza pihenni, ő inkább maradt, mert nem akarta a családját ott hagyni. Bármilyen fáradt volt, azt szerette volna, hogy ott legyen velünk. A házasság és a gyereknevelés nem 50/50. Néha talán az. Más napokon 60/40, 70/30 vagy akár 80/20. És neked oda kell tenned magad, ha a párodnak szüksége van rád. Ez az igazi szerelem. Ezt jelenti egy igazi férj. És nem szeretném ezt az életet végigcsinálni senki mással. Köszönünk mindent, amit értünk teszel, apu! Szeretünk téged.

Apa-gyerek kapcsolatokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top