nlc.hu
Család

Szülei engedélye nélkül vágták le a kislány haját

Új iskolát keres a lányának az apa, miután a beleegyezése nélkül levágták a kislánya haját

Két egymást követő alkalommal nyírták le a lánya haját. Egyszer egy másik diák volt az elkövető, egyszer pedig egy tanár.

A hétéves, kevert rasszú Jurnee Hoffmeyer sírva tért haza az iskolából. Édesapja, Jimmy Hofmeyer döbbenten tapasztalta, hogy a lánya hajába csúnyán belevágtak, amikor hazafelé tartott az iskolabuszon. Az apa panaszt tett a michigani iskola igazgatójánál, és elvitte a lányát fodrászhoz, hogy hozzák helyre a frizuráját, hogy újra szimmetrikus legyen. Két nappal később azonban a kislány újra sírva jött haza, és kiderült, hogy ismét belevágtak a hajába. Ezúttal azonban egy tanár volt a ludas – derül ki a Unilad beszámolójából.

Mondtam neki, hogy egyetlen gyereknek sincs joga belevágni a hajába, amire ő azt felelte, hogy »Apa, de most egy tanár volt«

– mesélte. Mint kiderült, az első esetben egy diák a tanár asztalából emelte el az ollót, és azzal vágta le a kislány haját, és azt az ügyet sikerült szépen tisztázni. A másodiknál azonban már súlyosabb volt a helyzet. Ezúttal a könyvtáros tanár nyúlt az olló után, és kezdett el a kislánynak új frizurát csinálni a szülei engedélye nélkül. Az iskola szerint a fehér tanár csak jót akart ezzel a kislánynak, de azt elismerték, hogy az esetnek nem szabadott volna megtörténnie. Az igazgató szerint azonban a tanár tettéért nem járhat több egy figyelmeztetésnél, az eset pedig bekerül az aktájába, de Jimmy Hofmeyer ezzel nem elégszik meg, és most azt szeretné, ha a lánya a jövőben inkább egy másik iskolába járna.

Amikor a tanárok túlzásba esnek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top