nlc.hu
Család

Szexuális erőszak Óbudán

Szexuális erőszak Óbudán: kamu profillal csalta a parkba áldozatát egy férfi

Bűnügyi felügyeletbe került az óbudai szexuális erőszak gyanúsítottja.
Szexuális erőszak

Parkba csalt és életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerített egy nőt egy 24 éves férfi pár héttel ezelőtt Budapesten – közölte az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint egy 24 éves férfi az élettársa, egy nő fotójával, regisztrált egy társkeresőn és ott megismerkedett egy nővel, akivel megbeszélték, hogy április 4-én a délutáni órákban találkoznak.

A férfi a III. kerületben a közeli amfiteátrum melletti parkos részre irányította a sértettet azzal, hogy a találkozó állítólagos másik résztvevőjének el kellett mennie a közeli boltba. A közös várakozás során a férfi különböző okokra hivatkozva többször magára hagyta a sértettet, és közben újabb üzeneteket küldött neki az álprofilról, majd visszatérve ölelgetni kezdte a nőt.

A sértett ekkor elindult a HÉV-megálló irányába, amikor a gyanúsított megragadta, a földre rántotta, ahol dulakodni kezdtek egymással. A férfi a földön visszahúzta a sértettet, majd életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerítette. A nőnek kis időre sikerült kiszabadulnia, azonban a férfi ekkor fojtogatni kezdte, a támadással csak járókelők közbeavatkozására hagyott fel.

A rendőrök még aznap este elfogták a férfit, majd szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt. A férfi ugyanis a gyanú szerint a támadást hasonló bűncselekmény miatt kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A bíróság végül a férfit bűnügyi felügyeletbe helyezte, a bizonyítás veszélyeztetését nem látta megalapozottnak, a bűnismétlés veszélyének kiküszöböléséhez elegendőnek találta azt, hogy a férfi a lakóhelyét – technikai eszközzel biztosítottan – csak külön engedéllyel hagyhassa el.

A végzés ellen a kerületi ügyészség fellebbezett, a döntést azonban a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék helybenhagyta.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/RODNAE Productions)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top