Ez vár az érettségizőkre, ha betegség vagy karantén miatt nem tudnak vizsgázni

nlc | 2021. Április 28.
Sokat veszíthetnek azok az érettségizők, akik nem tudnak elmenni az írásbelikre, mert csak ősszel vizsgázhatnak újra.

Leghamarabb 2021 októberében érettségizhetnek le azok a végzős középiskolások, akik koronavírus-fertőzöttként vagy kontaktszemélyként nem tudnak elmenni a május 3-án kezdődő írásbelikre – írja az Eduline.

Az érettségi szabályzat ugyanis nem biztosít lehetőséget a pótvizsgára azoknak, akik nem tudnak elmenni a májusi írásbelikre.

„Ha a vizsgázó az érettségi vizsgán nem jelenik meg vagy a projektmunkáját határidőre nem nyújtja be, a javító- vagy pótló vizsgára való utasításától el kell tekinteni, vizsgajelentkezését az adott vizsgatárgyból, vizsgatárgyakból törölni kell”

 

– válaszolta az Oktatási Hivatal az Eduline kérdésére.

Vagyis az érintett tanulók csak 2021 őszén vizsgázhatnak. Ez főként azoknak rossz hír, akik idén felvételiznek, mert érettségi bizonyítvány nélkül be sem juthatnak a felsőoktatásba. De azok is rosszul járnak, akik korábban érettségiztek, és csak néhány tárgyból vizsgáznak újra, hogy magasabb pontszámuk legyen a felvételihez.

Kiskapu híján így aki nem szeretné, hogy októberre tolódjon az érettségije, annak most különösen óvatosnak kell lennie, nehogy megfertőződjön, és emiatt ne tudjon megjelenni az érettségi vizsgán.

(Kiemelt kép: MTI / Czeglédi Zsolt)

Érettségi 2021:

Exit mobile version