nlc.hu
Család

Érettségi vizsgák 2021

Aki bármilyen okból nem jelenik meg az érettségin, az nem pótvizsgázhat

Mi lesz azzal, aki például betegség vagy baleset miatt nem tud érettségizni?

A múlt évhez hasonlóan idén is csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartják meg, szóbelikre csak speciális esetekben kerülhet sor – írja a Népszava.

Aki bármilyen okból nem jelenik meg az érettségin, az nem pótvizsgázhat

Védőmaszkot viselő diák a történelem írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2020. május 6-án (Fotó: MTI / Varga György)

Utóbbiba nem tartozik bele, ha valaki – bármilyen okból – nem jelenik meg az írásbeli vizsgákon. A vonatkozó kormányrendelet szerint ő nem pótvizsgázhat és jelentkezését is törlik, legközelebb az őszi érettségi időszakban próbálkozhat újból.

Az Oktatási Hivatal szerint ebben nincs újdonság, a tavaly május-júniusi vizsgaidőszakban is ez volt a szabály. 

Horváth Péter iskolaigazgató, a Nemzeti Pedagógus Kar a Népszavának azt mondta: nem tartja méltányosnak ezt a helyzetet, hiszen előfordulhat, hogy valaki baleset, betegség vagy bármilyen más okból, önhibáján kívül nem tud megjelenni a vizsgán. Abban bízik, ha többen lesznek, akiket emiatt hátrány érhet, a döntéshozók előállnak valamilyen más megoldási javaslattal.

Érettségi 2021 az nlc-én

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top