nlc.hu
Aktuális

Csak írásbeli érettségi lesz, május 10-én nyitnak a középiskolák

Csak írásbeli érettségi lesz, május 10-én nyitnak a középiskolák

Nincs értelme pár napra kinyitni. Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában beszélt az érettségikről is.
Diákok szerveznek összefogást az április 19-i kötelező iskolanyitás ellen

A Telex azt írja, hogy a kormány úgy döntött, hogy bár április 19-től kinyithatnak az iskolák, de nem érdemes néhány napra kinyitni, így egyszerűbb, ha május 10-én nyitnak ki a középiskolák. Csak írásbeli érettségi lesz, mint tavaly. Hamarosan részletezik a szabályokat.

Ennek valószínűleg örülnek a diákok, az Eduline korábban ugyanis összegezte a szerkesztőségükbe érkezett, idén érettségizők által írt levelek lényegét: a diákok úgy látják, nincs sok értelme az érettségi előtt két héttel visszaengedni a diákokat a középiskolákba. Sokan attól félnek, hogy ha április végén esetleg megfertőződnének az osztályban, épp az írásbeli érettségi idejére betegednének le, vagy akkor kellene karanténba vonulniuk.

Nem döntöttek a 16-18 évesekről

Az interjúból kiderült, arról nincsenek még hivatalos hírek, hogy a 16-18 évesek kaphatnak-e oltást. Orbán szerint Magyarország viszonya az oltáshoz egyébként sokkal nyitottabb, mint más európai országban, úgy véli, alig van oltásellenes mozgalom a szülők körében.

Május első hete után meglépjük az ötmillió beoltottat, május közepére elérjük a hatmilliót, harmadik hetére a hétmilliót. Június elejére nyolcmillió felnőttkorú állampolgárból hétmillió megkaphatja az oltást. Orbán viszont attól tart, ennyi regisztrált nem lesz.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top