nlc.hu
Aktuális

Egyre több gyerek kerül lélegeztetőgépre

Egyre több a súlyosan megbetegedő koronavírusos gyerek

Főleg a serdülőket és a túlsúlyos gyerekeket érinti a legsúlyosabban a fertőzés a 18 éven aluli korosztályból.

Ezres nagyságrendben vannak olyan gyerekek itthon, akiknél a koronavírus-fertőzés következtében szükségük volt a kórházi kezelésre Magyarországon, közülük nagyjából száznak volt szüksége invazív lélegeztetésre mostanáig – mondta az RTL Híradó riportjában a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Havasi Katalin. A gyerekek közül a sokszervi gyulladásos betegek igénylik a legtöbb segítséget a kórházakban, de a túlsúlyos gyerekek is a veszélyeztetett kategóriába tartoznak. A 18 éven aluli korosztályból a serdülőket érinti a legjobban a járvány – derült ki az RTL Klub riportjából.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete javaslatot nyújtott be, miszerint a krónikus beteg gyerekeket vegyék előre az oltási sorban, legalább a 16 éven felülieket, ők ugyanis már olthatók a Pfizer-BioNTech vakcinával az Európai Gyógyszerügynökség engedélyének köszönhetően, bár arról még nem született döntés, hogy hazánkban mikor kezdik oltani ezt a korosztályt.

Fontos lenne oltani a cukorbeteg, a súlyos szívbeteg, a cisztás fibrózisos vagy más tüdőbetegségben szenvedő gyerekeket és a Down-szindrómás gyermekeket

– magyarázta Havasi Katalin. Fontos, hogy ezeknek a gyerekeknek a családtagjai is kérjék az oltást, mert ezzel is védik a gyereket.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top