nlc.hu
Trend

A brit mutáció sokkal veszélyesebb a gyerekekre

A brit variáns egyértelműen veszélyesebb a gyermekekre

A Minnesotai Egyetem Fertőző Betegségek Kutatási Központjának igazgatója, Michael Osterholm szerint a brit mutáns nagyon könnyen megfertőzheti a gyerekeket.

Bár a koronavírus kapcsán tavaly tavasszal még igaz volt, hogy a gyerekeket sokkal nehezebben fertőzi meg, és ha netán meg is fertőződnek, általában enyhe tünetekkel átesnek rajta, a most köztünk tomboló brit mutánsra ez már sajnos nem igaz. Michael Osterholm járványügyi szakember arról számolt be, hogy Minnesota államban az elmúlt két hétben 750 iskolától kaptak jelentést arról, hogy a tanulóik ettől a variánstól fertőződtek meg – írja a Telex.

Kiskorún végzett Covid teszt (fotó: Getty Images)

Kiskorún végzett Covid-teszt (Fotó: Getty Images)

Egyike voltam azoknak az embereknek, akik nagyon határozottan támogatták az iskolák újranyitását. De a B.1.1.7 változat ezt a véleményemet teljesen megváltoztatta

– mesélte a szakember. Osterholm szerint a brit mutáció 50-100 százalékkal fertőzőbb, és az esetek 55 százalékában súlyosabb megbetegedést okoz. Szerinte emiatt az Egyesült Államokban nem kerülhető el a negyedik hullám érkezése, bár a véleményét nem minden szakember tartja helyénvalónak. Scott Gottlieb, az amerikai gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) vezetője szerint az egyre kiterjedtebb átoltottság elég lesz ahhoz, hogy a harmadik hullámnál megállítsák a koronavírus terjedését az Egyesült Államokban. Az ország lakosságának 32 százaléka kapott már legalább egy oltást, 19 százalék pedig már mindkét oltáson túl van.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top