nlc.hu
Család

Szerbián pénz kapnak, akik beoltatják magukat

Szerbiában pénzt kapnak, akik beoltatják magukat

Pénzjutalmat kapnak Szerbiában azok, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.
Oltás Szerbiában

Szerbiában 25 euró (9000 forint) értékű pénzjutalomban részesülnek azok, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen – jelentette be szerdán Aleksandar Vučić szerb államfő.

Vučić hangsúlyozta: nem hoznak diszkriminatív intézkedéseket azokkal szemben, akik nem akarják beoltatni magukat, de szeretnék megjutalmazni azokat az állampolgárokat, akik felelősségteljesen viselkednek.

Hozzátette: a nyugdíjasoknak kifizetett 30 euró (10 800 forint) értékű támogatáson felül így minden 16 év feletti állampolgár, aki már beoltatta magát vagy május végéig felveszi valamelyik védőoltást (beleértve a nyugdíjasokat), 25 euró értékű jutalomban részesül. 

Mindazonáltal jelezte: akik nem oltatják be magukat és megfertőződnek, nem kaphatnak fizetett betegszabadságot.

A közel hétmillió lakosú Szerbiában eddig 3 millió 620 ezer adag oltást adtak be. Két és fél millióan kapták meg az első dózist, közülük 1 570 000-en már a másodikat is. Az államfő reményének adott hangot, hogy május végéig hárommillió ember megkaphatja a védőoltás mindkét dózisát az országban.

(MTI)

(Kiemelt kép: Andrej ISAKOVIC / AFP)

Oltás Szerbiában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top