nlc.hu
Család

Munkakeresési nehézségek a pandémiában

Mihály 1700 helyre küldte el az önéletrajzát, mégse kapott munkát

Napi szinten több órát foglalkozik azzal, hogy a CV-jét az aktuális álláshirdetésre szabja, de hiába.
álláskeresés

Elképesztően sokan vannak a járvány óta főállású munkakeresők, de ez csak az időt és a pénzt viszi, meg a reményeket – derült ki a Fókusz riportjából, amelyben bemutatták Rátkai Mihályt, aki egy éve nem talál munkát, pedig eddig már 1700 helyre küldte el az önéletrajzát.

Szeretne dolgozni, de hiába a 30 év – médiában és az idegenforgalomban szerzett – tapasztalat és a vezető beosztásban elért eredmények, tavaly április óta nem kap munkát. „Még két diszkontlánchoz is beadtam a jelentkezésemet, hogy elmennék kasszázni teljes lelki nyugalommal, dolgoztam ételkiszállító-futárként is egy kicsit. Beadtam rengeteg szállodába, étterembe, médiaügynökségekhez. Gyakorlatilag, ami szembe jött, azt megpályáztam” – mesélte.

Válasz azonban mindössze 10 helyről érkezett, és csupán 3 alkalommal hívták be személyes beszélgetésre. Szerinte azért ennyire sokkoló a statisztika, mert elmúlt 50 éves. „Felhívtam az összes régi ismerősömet, az összes régi ügyfelemet, jelenlegi ismerőseimet, de fel sem veszik a telefont, e-mailekre nem reagálnak, mintha annullálnák az embert” – panaszolta a férfi, aki egyre kevésbé látja a fényt az alagút végén.

Párja tartja benne a lelket, akivel a járványhelyzet miatt a nap 24 órájában együtt vannak. „A párom finanszírozza az életünket, szerencsére ő dolgozik” – árulta el Mihály.

A munkanélküli férfi 2020 év elején dolgozott utoljára, akkor egy családi vállalkozás alkalmazottjaként bortúrákat szervezett Etyekre külföldi turistáknak, a koronavírus-járvány azonban mind a turizmust, mind a vendéglátóipart összeroppantotta.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top