Időjárás: rákapcsol a nyár

nlc | 2021. Június 07.
Strandidőt hoz a következő 24 óra.
Iszonyatos forróság jön nyáron

Kontinensünk középső területein elsősorban több anticiklon hatásai alakítják az időjárást. Lokális összeáramlási zónák mentén azonban erősen felhős részek is előfordulnak, itt záporok, néhol zivatarok alakulnak ki. A ciklonok a Brit-szigetek térségében, illetve a Kelet-európai-síkság környezetében örvénylenek, itt kissé változékonyabb, csapadékosabb az idő.

A Kárpát-medence időjárását is főként a már említett helyi hatások alakítják, helyenként, nagyobb eséllyel a Dunántúlon lehetnek záporok, zivatarok a gomolyfelhőkből.

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Várható időjárás kedd éjfélig

Napos idő várható gomolyfelhőkkel. Hétfőn elsősorban a Dunántúlon (annak is az északi részén), a főváros tágabb térségében, illetve az Északi-középhegységben lehet nagyobb eséllyel zápor. Zivatar főleg a Dunántúli-középhegység környezetében alakulhat ki. Éjszakára a gomolyfelhők nagy része összeesik, kiderül az ég, de észak felől vastagabb felhősávok érkeznek, amiből néhol futó zápor is lehet.

Kedden is inkább a Dunántúlon valószínű helyenként záporeső. Az északi, északkeleti szél a Tiszántúlon lesz élénk. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés, sőt viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17 fok között várható. Nagyvárosainkban, illetve a Balaton mentén lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 27 és 31 fok között alakul.

További friss híreink:

Exit mobile version