nlc.hu
Utazás

Brutális nyári hőségre figyelmeztet a Dávid-naptár készítője

Eddig szokatlanul hideg volt, most viszont érkezik a durva kánikula

A szokásosnál hűvösebb májust is pontosan előre jelezte egy nyíregyházi mérnök időjárási naptára.

A nyíregyházi Dávid Mihály már több mint negyven éve készít hosszú távú időjárási előrejelzést, amelyek általában pontosnak bizonyulnak – írja a ripost.hu. A lap értesülései szerint Dávid a megszokottnál jóval hidegebb májust is előre jelezte, most pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy rendkívül forró nyár áll előttünk. 

A Dávid-naptár szerint ugyan a nyár első hónapjában még elő-előfordulhat csapadék, de hosszan tartó esőzésre nem kell számítani. A hőmérő higanyszála mostantól viszont megállíthatatlanul emelkedni fog, nem lesz ritka a 30 fok fölötti hőmérséklet. Június közepén 24-25 fokig „hűl” a levegő, ezt követően azonban megjön a brutális kánikula: 35 foknál melegebbre is lehet számítani, nem kizárt a hőségriadó sem. 

Iszonyatos forróság jön nyáron

Hőségriadókra is számítani lehet majd a nyár során (Fotó: Getty Images)

A hosszú távú előrejelzés szerint július első napjaiban várható valamennyi csapadék, de ekkor is 26-27 fok körül alakul majd a hőmérséklet. A hónap közepétől augusztus elejéig pedig 30 fok fölötti hőmérsékletekre kell berendezkednünk. 

Augusztusban hasonló időjárás várható Dávid Mihály szerint, a hőség pedig csak augusztus 20. után enyhülhet, akkor 26-27 fokra készülhetünk majd. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top