nlc.hu
Aktuális

Ilyen lesz az időjárásunk 2021-ben

A tél végig enyhe marad, nyáron viszont brutális kánikula várható

A Dávid Mihály által készített éves időjárás előrejelzés alapján idén nem kell nagy hidegekre készülni, viszont nyáron mindannyiunk életét megkeseríti majd a brutális forróság. Vajon mit mond erről az AccuWeather?

Dávid Mihály nyíregyházi mérnök immár három évtizede készíti el év elején az egész évre szóló időjárásjelentését, az úgynevezett Dávid-naptárat a saját maga által kitalált szisztéma szerint. Tavaly meglehetősen pontosnak bizonyultak az előrejelzései, például jelezte, hogy nem lesz forró a nyár, és igaza lett. Ezúttal pont az ellenkezőjéről számolt be – írta meg a Ripost, és összehasonlították Dávid Mihály adatait az AccuWeather oldalán egyelőre áprilisig található előrejelzéssel.

Forró nyár várható (fotó: Pixabay)

Forró nyár várható (Fotó: Pixabay)

Dávid Mihály és az AccuWeather szerint is január második fele lesz hidegebb, a hónap közepén várható több csapadék, de ilyen rövid időre jósolni még nem akkora kunszt, inkább lássuk a többit. A mérnök úr és az AccuWeather szerint is enyhe februárunk lesz, de a hónap végén még kapunk a nyakunkba egy hideghullámot, hogy ne bízzuk el magunkat annyira. Márciusra kellemesen tavaszi időt jósolnak, a hónap végére 15-17 fokos hőmérséklettel. Április második fele csapadékos lesz, és huszadika körül várhatunk egy erősebb felmelegedést. Májusban lesz eső, és egyenletes meleg, olyan 20-23 fok várható, vagyis Dávid Mihály szerint nagyon kellemes tavaszunk lesz. Június még csapadékosan indul, de a hónap végére már itt lesz a 30 fok feletti kánikula, és ugyan július elejére kicsit visszaesik a hőmérséklet, a hónap második felén ismét piszok meleg lesz, és augusztusban is inkább a hónap második felében számíthatunk kánikulára, és akár 35-36 fokos forróság is előfordulhat. Szeptemberben indián nyarunk lesz sok gyors záporral, októberben pedig korán jön az ősz és a nagy lehűlés. November végén már kemény fagyok lesznek, de Dávid Mihály szerint idén se álmodozzunk fehér karácsonyról: hiába indul nagy hidegekkel a december, a hónap második felére már erősen felmelegedik a levegő. Persze csak ha a nyíregyházi mérnöknek igaza lesz.

Ha a városokban nem is, azért Magyarországon is lehet találkozni havazással mostanában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top