Szabadidő

Március elején beköszönt a tavasz, viharos lesz a nyár – ezt ígéri 2019-re a nyíregyházi időjós

Dávid Mihály 46 éve készíti az egész éves időjárás-előrejelzését a saját módszere alapján. Mutatjuk, mit vár erre az évre.

Bár néhány napja a medve még azt jelezte, hogy hamarosan itt a tavasz, Dávid Mihály nyíregyházi időjós szerint erre még egy hónapot várnunk kell.

Saját módszere alapján készített előrejelzése szerint idén összességében kellemesebb idő várható, mint tavaly. A tavasz is „normális” lesz a tavalyihoz képest, március elejétől folyamatos fölmelegedésre számíthatunk – mondta a Délmagyarnak.

Február 15–17-ig fokozatosan emelkedik majd a hőmérséklet, de utána csökkenni fog, és a hónap végére kapunk még egy kis telet. Viszont március 5. környékén lesz egy fordulópont: onnantól már tényleg tavaszias lesz az idő, sőt, március 20. körül akár 25 fok is lehet nappal. Március végén pár napra azonban megint visszaesik a hőmérséklet – az nem fog jólesni. Akkor talaj menti fagyokra is számíthatunk

– mondta Dávid Mihály.

Végzettségét tekintve vízépítő mérnök, és 46 éve készíti el saját előrejelzését, a Dávid-naptárt. Ebben meteorológiai adatok mellett az égitestek tömegvonzását is számításba veszi.

Az év további részében arra számít, hogy a nyári meleg már május végén, június elején beköszönt, de csak pár napig. A következő hőhullám július 7-8. körül kezdődik, de két hétig is kitart majd a 33-34 fokos hőség. Aszály azonban nem lesz, a sok vihar miatt lesz elég csapadék, ami kiegyenlítettebben oszlik el.

Az október vége, november eleje enyhébbnek ígérkezik a megszokottnál, de november második felében már kimondottan téliesre fordul az időjárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top