Szabadidő

Péntekig igazi nyári meleg várható

Aztán jön egy kisebb lehűlés, nehogy túl jó időnk legyen a strandon.

A héten kíméletlenül lecsap ránk a kánikula. A következő napokban ugyan előfordulhatnak még záporok, zivatarok, egyre több lesz azonban a napsütés – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfő délután szórványosan lehet eső, zápor, főként a Dél-Alföldön és a Dunántúl keleti felén. Az északi szél elsősorban a Dunántúlon erősödik meg, viharos széllökésekre is számítani kell, de zivatarok környezetében is várható átmeneti szélerősödés. A hőmérséklet késő este 19 és 24 fok között alakul.

Kedden északkeleten lesz a legtöbb napsütés, máshol változóan felhős idő várható, főként a Balaton és a Tisza közötti sávban lesz több felhő, és főként ott számíthatunk záporra, zivatarra. Az északi szél elsősorban a Dunántúlon erősödik meg, kedden viharos széllökésekre is számítani kell, de zivatarok környezetében is várható átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Szerdán már többnyire mindenhol napos idő várható kevés gomolyfelhővel. Néhol zápor, zivatar valószínű. Az északkeleti, északi szél kezdetben időnként megélénkül, majd mérséklődik a légmozgás. Ezen a napon 28 és 33 fok közötti csúcsokkal számolhatunk.

Csütörtökön a napsütés mellett többfelé erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, zivatar alakulhat ki. A délnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet továbbra is 28 és 33 fok között várható.

Pénteken aztán komoly lehűlés jön: ezen a napon többfelé várható eső, zápor, zivatar, és mindössze 17 és 25 fok közé melegszik a levegő. Szombaton és vasárnap hasonló értékekkel számolhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top