nlc.hu
Otthon

Időjárás-előrejelzés június 2. hetére

Belehúz a nyár a jövő héten, akár 30 fokot is mérhetünk

Még napsütésesebb, még melegebb idő várható hétfőtől. Akár az idei nyár első hőségnapjai is beköszönthetnek.
kutya

Helyenként továbbra is előfordulhatnak ugyan záporok, zivatarok, de jellemzően sok napsütés és nyáriasan meleg idő várható a jövő héten – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn napos idő várható, de néhol – nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon – zápor is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb hőmérséklet 25-29 fok között valószínű.

Kedden sok lesz a napsütés, de előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. A hajnali 9-17 fokról délutánra 26-29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön is több órára kisüt a nap, de szerdán elsősorban nyugaton és északon, csütörtökön szórványosan kialakulhat zápor, zivatar.  A minimumok szerdán 10-18, csütörtökön 11-18 fok között alakulnak. A maximumhőmérséklet szerdán 26-30, csütörtökön 24-29 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton a több órás napsütés mellett elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Pénteken hajnalban 10-17, szombaton hajnalban 10-18 fok várható. A délutáni csúcsértékek mindkét nap 24-29 fok között alakulnak.

Vasárnap is több órára kisüthet a nap, de helyenként eleredhet az eső. A leghidegebb órákban 12-19, napközben 25-30 fokot mérhetnek.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top