nlc.hu
Trend

Fürdőruhák körte alkatúaknak

Ilyen fürdőruhát válassz, ha körte alkatod van!

A körte az egyik leggyakoribb női testalkat, melynek arányai nagyon egyszerűen korrigálhatók optikailag, még fürdőruhákkal is. Mutatjuk!

Ha a csípőd szélesebb, mint a vállaid, a feneked kerek, a combjaid erősebbek, miközben a melleid kicsik és a derekad vékony, akkor minden kétséget kizáróan te is a körte alkatúak táborába tartozol. Ebben az esetben a most következő fürdőruhafazonok a legelőnyösebbek a számodra.

Fodrok

Körte alkatnál egyértelműen arra érdemes törekedned, hogy a felsőtestedre kerüljön a hangsúly, optikailag korrigálva a váll-mellkas és a csípő-comb eltérő arányait. Ebben segítségedre lehetnek az idén egyébként is különösképp trendi, fodros vállrésszel, illetve dekoltázzsal készült bikinik vagy úszódresszek. A lényeg, hogy fodrok csak felülre kerüljenek, a fürdőruha alsórésze pedig legyen minél egyszerűbb szabású, díszítés nélküli. Az alul is fodros, megkötős vagy hasonló megoldással készült alsók ebben az esetben inkább felejtősek.

Fürdőruhák körte alkatúaknak

Lelőhelyek: Oysho, H&M

Hangsúlyos felső, magas derék

A fürdőruha felsője persze másképp is lehet hangsúlyos: egy különlegesebb szabás is azzá teheti. Amennyiben körte vagy, szóba jöhet minden olyan fazon, ami a felsőtestedre tereli a tekintetet. Alsórészből különösen előnyösek ugyanakkor a magasított derékvonalú, letisztult szabású darabok.

Fürdőruhák körte alkatúaknak

Lelőhelyek: H&M, Mango

Kosaras melltartók

Megoldás lehet az is, ha szivacsbetétes, vagy push-up mellrésszel készült bikinit vagy egyrészest választasz, hiszen ezek a darabok kiválóan formáznak és alkalmasak arra, hogy akár egy-két kosármérettel is nagyobbnak mutassák a kebleket. Az alul merevítővel is ellátott, vagy épp a húzott-csavart megoldással készült melltartók pedig még tovább fokozzák a hatást.

Fürdőruhák körte alkatúaknak

(Lelőhelyek: H&M, Tezenis)

Dekoltázs

Egyrészes fürdőruhából mélyen dekoltált nyakpántos, vagy szélesebb V- esetleg U-kivágású vállpántos modellekben érdemes gondolkodnod. Ezek ugyanis szintén egytől egyig a felsőtestre helyezik a hangsúlyt, míg a szélesebb csípőről elvonják a figyelmet. Különösen szerencsés választás lehet egy ilyen darab akkor, ha a derekad feltűnően karcsú.

Fürdőruhák körte alkatúaknak

Lelőhelyek: ASOS, Oysho

Színek és minták

Legyen szó akár bikiniről, akár egyrészesről, a mintákkal, illetve színárnyalatokkal is „csalhatsz”. Mégpedig nagyon egyszerűen: a fürdőruha alsórésze legyen egyszínű és/vagy sötétebb árnyalatú, míg a felsőrész világos és lehetőleg mintás. Az ilyen mellrész ugyanis ránézésre szintén erősít és szélesít.  

(Lelőhelyek: ASOS, Women' Secret)

Lelőhelyek: ASOS, Women’ Secret

Még több divattipp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top