Shine

A soványság a múlté, most eljött az ideje, hogy a körte alkat miatt aggódjunk

Az extrém módon kimaxolt körte alkatra vágyik a fiatal lányok java része, még akkor is, ha tudják, a jól beállított szelfik nem épp a valóságot

Erre vágyik ugyanis a fiatal lányok java része, még akkor is, ha tudják, a jól beállított szelfik nem épp a valóságot mutatják.

Csakhogy a Kardashian-klán ügyesen menedzselt hatása jóval tovább nyúlik az ésszerűség határán, a fotóáradat pedig, amit a közösségi médián osztanak meg, csak ráerősít az ideálkép népszerűségére.

90-60-90? Ugyan!

2017 már nem a deszkacsajoknak kedvez, sokkal inkább a bögyös-faros típusoknak, a szexi körte alkatúaknak. Mielőtt azonban elkezdenénk ünnepelni a nőies vonalak jól megérdemelt népszerűségét, álljunk meg egy pillanatra. Az ideálkép támasztotta elvárások ugyanis semmivel sem jobbak vagy elérhetőbbek, mintha valaki 34-es ruhaméretre akarná lefogyasztani magát, nem törődve alkati adottságaival.

A Kylie Jenner vagy épp Nicki Minaj diktálta trend szerint a kebleknek illik valahol a D-s, E-s méretek környékén mozogni és olyan feszesen, hetykén állni, amire csak egy huncut B-s képes. Semmi megereszkedés, semmi lógás, hiszen a melltartó nélküli trikóviselés hétköznapi tettnek számít.

A fenéknek emellett tökéletesen kereknek és feszesnek kell lennie és ugyancsak méretesnek, ez pedig hordoz némi ellentmondásosságot magában. A narancsbőr persze mondani sem kell, szitokszó. A tökéletesen sima, kemény, ugyanakkor focilabdányi méretű popsi még akkor is az elvárás része, ha olyan vezéralakokról derülnek ki apró tökéletlenségek, mint Kim Kardashian. Esetében nagy felháborodás és közösségi médiás követőinek tömeges távozása kísérte, mikor lencsevégre kapták a nyaralásán és kiderült, fotóinak java része retusált lehetett, hiszen feneke a valóságban messze nem olyan tökéletes, mint a jól beállított szelfiken.

Pinterest

undefined

És végül a combok. Kellenek azok is, nem holmi piszkafa lábakon kell illegetni magunkat. Azonban a petyhüdtséget messze kell száműzni, a jelszó itt is a feszesség. Fel se merüljön a gondolat, hogy combunk belső részén a hájacska durván összeérjen. Mi több, hájacskának ott semmi helye!

Végül az utolsó részlet, amire nem árt ügyelni – és most a sminkelési aranyszabályokról nem is ejtünk szót -, az a has. Legyen izmos, egyetlen deka felesleg se csúnyítsa a képet, karcsúsága pedig oly látványos legyen, mintha csak egy fűzőt építenének a bőrünk alá.

Fenéktörténet

Ha csak a 20. századot nézzük, láthatjuk, hogy a női test ideálképe egy-két évtizedenként sokat változott. Míg a ’20-as években a lapos, vékony, fiús alkat volt a kívánatos, addig a ’30-as évektől kezdődően egészen Twiggy megjelenéséig újra a nőies idomok váltak divatossá, gondoljunk csak Marilyn Monroe-ra. A nőiesen telt alkat ekkor azonban még nem volt művi, a mellek és fenekek mellett szexi volt a kerek has is, miközben az arányok sem torzultak el. Hiába, a szépészeti beavatkozások nem álltak olyan szinten, mint ma.

A ’60-as évek fiús alkatát a ’70-es években a természetes szépség, a melltartók nélküli keblek váltották fel, majd a ’80-as években jöttek a sportosan szexi szupermodellek Cindy Crawforddal és Elle MacPhersonnal.

Kate Moss és a heroin sikk betegesen vékony időszaka után a ’90-es évek végétől szép lassan újra trendivé vált, ha valaki kerek hátsóval rendelkezett, a fenék fetisizmussal együtt pedig a homokóra alkat is kezdett feltörni. Köszönhető volt ez annak is, hogy a latin-amerikai és afroamerikai R&B énekesek népszerűsége megnőtt, esetükben pedig köztudott, hogy a kerek hátsók, az erősebb, nőiesebb formák mindig is népszerűbben voltak. A klipekben táncikáló formás csajokból így pár év alatt a popkultúra bálványai lettek, miközben a sztárok közül is kikerültek a legnépszerűbb vezéralakok.

A pletykák szerint Jennifer Lopez már a 2000-es évek elején többmillió dolláros biztosítást kötött a fenekére, amivel évekig ülhetett a kerekded alkatú istennőknek lefoglalt trónszéken.

Bár Jennifer Lopez a mai napig rajta van a legszebb nők listáján, 48 éves testét pedig sok huszonéves is megirigyelhetné, keményen kell dolgoznia rajta, hogy az imázst fenntartsa a fiatalokkal teli mezőnyben.

Lopeztől a vezető szerepet anno Beyoncé ragadta magához, aki az elmúlt bő tíz évben stabilan képviselte a szexi, formás csajok tökéletes archetípusát. Mellette pedig ott volt Shakira, Christina Aguilera és Rihanna is, akik szintén ráerősítettek erre az ideálképre.

Bár Beyoncé és Riri most is stabilan ott vannak a népszerűségi listák élén, az elvárt ideálképet sokkal inkább a Kardashian lányok által gerjesztett álvalóság határozza meg. Kim, Khloé, Kourtney, valamint a Jenner csajok, Kylie és Kendall hatalmas befolyással bírnak, a közösségi médián keresztül több tízmillió követőhöz jutnak el posztjaik, miközben a hírnevükre felépített divat- és beauty birodalmak csak tovább erősítik népszerűségüket és hintik el az “én is lehetek ilyen” érzését lányok és nők millióinak lelkében.

A pucsító szépségek látványa persze nem újkeletű, az az ideálkép azonban, amit a celebcsalád, vagy akár Nicki Minaj is közvetít, bőven túl megy azon, hogy ki mennyire tudja tökéletes szögben lefotózni magát a mobiljával.

Mert hogy plasztikai műtétek, illetve kisebb-nagyobb szépészeti beavatkozások nélkül kábé esélytelen, hogy egy átlag csajnak olyan teste legyen, mint Kylie-nak. És erre ő maga a legjobb példa.

A fiatal lányok pedig hiába tudják, hogy nem a géneknek köszönhetően ilyen az alakjuk ezeknek a hírességeknek, ha velük találkoznak éjjel-nappal és azt látják, hogy létezésük minden percében tökéletesen sminkelten, bomba formában csücsörítenek, óhatatlanul is hozzájuk fogják önmagukat hasonlítani.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top