Öltözködjünk

Körte testalkatú vagy? – Ezeket a ruhákat hordd!

Ha széles a csípőd, a melled nem nagy, és a vállad keskeny, akkor te körte alakú vagy. Ahogyan a legtöbb alkatnál, a körténél is megvannak azok az öltözködési szabályok, amelyeket betartva a legjobbat hozhatod ki az adottságaidból.

Ha körte alkatú vagy, általában a tested alsó része nagyobb, mint a felső. Így az alapvető szabály ennél a testalkatnál az, hogy érdemes optikailag az arányokra hatni. Ha felül világosabbat viselsz, alulra pedig sötétebb árnyalatot választasz, máris megtetted a legfontosabbat. Ezt csak tovább fokozhatod, ha arra is figyelsz, hogy a válladat szélesítsd. A csónak nyakú vagy V kivágású felsők például tökéletesek erre. De ha puffos ujjút választasz, az is vonzza a tekintetet és nagyobbnak tűnik benne a vállad. A felsők körül néhányat biztosan el kell felejtened: a nyakba akasztós vagy csípőig érőek ugyanis előnytelenek lehetnek.

Elő a kiegészítőkkel!

A jól öltözött körte alakú nők nagy titka, hogy mindig figyelnek arra, hogy ránézésre ne vágják magukat ketté a derékrésznél. Mert ilyenkor akaratlanul is az előnytelenségekre terelik a figyelmet, és kiemelik az alsó testrész teltségét. Az egyszínű ruha viszont jó választás a körték számára a szakemberek szerint. Minden olyan kiegészítő, amely a felsőtestre tereli a figyelmet, kimondottan előnyös. Ezért legyen az sál vagy nyaklánc, bátran viselhetek a nők.

Körte testalkatú vagy? – ezeket a ruhákat hordd!

Azoknak a körtéknek, akik szeretik a ruhákat, érdemes olyat választaniuk, amelyik nagyjából térdig ér. Az egyszínű ruhák tökéletesek lehetnek, de tartva a fent említett színszabályt, az is jó, ha olyat választanak, amelyik színátmenetes, és felül világosabb, alul pedig sötétebb. A szoknyák közül elsősorban A vonalút érdemes választani. A felsőknél a nyakkivágás mellett az is jó, ha a blúz díszesebb, figyelemfelkeltő, flitteres, vagy akár fodros.

Ha a körte alakú nő nadrágbolond, legyen a ruhatárában néhány függőleges csíkos darab. Azok ugyanis optikailag vékonyítják a vaskosabb alsó részt. Végül a legfontosabb szabály az, hogy a körte nők érezzék jól magukat a bőrükben, mert lehet bármilyen stílusos valaki, ha nincs önbizalma és életkedve, fabatkát sem ér a ruhatára.

Olvass még a témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top