nlc.hu
Utazás

Az ittas sofőr ikertstvére adataival bukott le

Ikertestvérének hazudta magát az ittas sofőr

Így most közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell.

Még idén márciusban állították meg a rendőrök azt a 35 éves, Siófok környéki férfit, aki egy liter bor és vodka fogyasztása után élettársa autójával hajtott a Balaton parti város belterületén – írja a Blikk.

A lap értesülései szerint a Siófoki Járási Ügyészség azonban nem csak ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a férfi ellen, az illető ugyanis az egypetéjű ikertestvére adatait diktálta be a közúti ellenőrzés során, mivel nem voltak nála a saját igazolványai. A rendőrök eleinte nem is gyanakodtak a megtévesztésre, így a férfit előállították, ahol több okiratot is aláírt ikertestvére nevében.

Ittasan vezetett, majd az ikertestvérének hazudta magát

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A kihallgatás előtt viszont gyanús lett a rendőröknek a viselkedése, így néhány kérdés után a vádlott elismerte, hogy ikertestvérei adataival is visszaélt.

Az ügyészség vádiratában emiatt most úgynevezett „börtön fokozatú” szabadságvesztést és a járművezetéstől való eltiltást indítványozta, közokirat-hamisítás, hamis vád és ittas vezetés miatt.

Az ügyészség kezdeményezte, hogy a férfi pártfogó felügyelet alá kerüljön, ezzel a szabadságvesztést a bíróság próbaidőre függeszthetné fel.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top