Hazatért a magyar család Brazíliából, mert itt gyorsabban kaphatnak oltást

Á.K. | 2021. Június 17.
Brazíliában is figyelték a magyarországi híreket, és látván, hogy itt már visszatért az élet, repülőre ültek, hogy ők is mihamarabb részesüljenek belőle.

„Brazíliában a gyerekeket idén még biztos nem fogják oltani”mesélte az RTL Klub riporterének az a magyar nő, aki elsősorban azért repült most haza a családjával, hogy mielőbb megkaphassák a koronavírus elleni védőoltást. Amikor nyilatkozott, már túl volt az első adag beadott vakcinán, de amíg nem kapja meg a második adagot, addig ő és a családja a szabadban is maszkot fog viselni, bár tudja, hogy az már nem kötelező.

Brazíliában a helyzet súlyos, az iskolák másfél éve zárva vannak, és mivel a közeljövőben tervezik a kinyitásukat, a család jobbnak látta, ha előtte az egész családnak elintézik valahogy az oltást. A családban mindkét gyerek oltható: a tizenhat éves fiút már be is oltották, és a tizenhárom éves lány beoltására is sor fog kerülni még a héten. A család két hónapra tért haza, de a férj nem tartott a feleségével, mert ő pedagógusként Brazíliában is soron kívül megkaphatta a vakcinát. Ahol élnek, ott még csak nemrég kezdték el oltani a krónikus betegeket oltani Pfizerrel, emellett egy másik kínai oltóanyaggal és AstraZeneca-val oltanak. Az országban még nem járnak kedvezmények a beoltottaknak, ami annak is köszönhető, hogy még nagyon kevesen vannak. Az utazás kockázatos volt: dupla maszkban, a kezüket gyakran fertőtlenítve repültek végig húsz órát, de úgy érezték, a korai oltás megéri a kockázatot. Augusztusban utaznak majd vissza.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Exit mobile version