nlc.hu
Család
Bejelentések a médihatóságnál

Rengeteg bejelentés érkezik a Médiahatósághoz a homofóbtörvény óta

Kicsivel kevesebb mint egy hónap alatt 69 alkalommal tettek bejelentést.

Jelentősen megugrott a pedofiltörvényként ismertté vált, homofób elemeket is tartalmazó jogszabályváltozás hatására a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz érkező bejelentések száma  – írja a Magyar Hang értesülése nyomána a media1.

Rengeteg bejelentés érkezik a Médiahatósághoz a homofóbtörvény óta

Rengeteg bejelentés érkezik a Médiahatósághoz a homofóbtörvény óta. fotóó: Unsplash

Az NMHH a lapnak adott közlése szerint július 15. és augusztus 25. között összesen 69 alkalommal tettek bejelentést panaszosok a médiatörvény kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezések vélelmezett megsértése miatt. A médiahatóság tájékoztatása szerint jelenleg ellenőrzik ezeket, ha pedig közigazgatási eljárás indul, akkor hatvan napjuk lesz az ügyintézésre. Folyamatban lévő ügyekről azonban nem adhatnak információt, így nem derül ki, hogy a bejelentők pontosan mit kifogásoltak, továbbá hogy mely médiumok lehetnek érintettek.

.A törvény alapján a médiahatóság mellett a kormányhivatalok fogyasztóvédelmi osztályára, valamint a rendőrségre is érkezhetnek bejelentések. A Magyar Hang kérdéseire a Budapesti Kormányhivatal nem válaszolt, míg az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy augusztus 9-ig nem történt ilyen feljelentés.

A parlament július 15-én fogadta el, nagy tiltakozás mellett a pedofíliát a homoszexualitással összemosó törvényt. A törvény tiltja a homoszexualitás és a nemváltás megjelenítését 18 éven aluliak számára.  Az új szabályok értelmében a tévécsatornák is csak tizennyolc év felettieknek, a késő esti sávban tehetik közzé a homoszexualitást tartalmazó filmeket.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top