nlc.hu
Család

Ebben az országban már a kétéveseket is oltják

Ez az első ország, ahol már kétéves kortól oltani kezdik a gyerekeket

Egy saját fejlesztésű vakcinát vetnek be a legkisebbek oltására, hogy mindegyikük gond nélkül tudjon óvodába és iskolába járni.

A kubai kormány jóváhagyta a két éven felüli gyerekek koronavírus elleni oltását. A döntés célja, hogy mielőbb visszahozhassák a jelenléti oktatást, és a gyerekek visszatérhessenek az osztálytermekbe. Azt már több ország jelezte, hogy idővel oltani fogják a legkisebb gyerekeket is, de Kuba az első, ahol ez valóban megtörténik – írja a 24.hu.

Itt már a kétéveseket is oltják. Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Itt már a kétéveseket is oltják. Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az oltáshoz nem a jól ismert vakcinákat, hanem egy hazai fejlesztésű oltóanyagot, a Soberanát használják majd, ami a vizsgálataik szerint biztonságos a legkisebbek számára is. A közép-amerikai országban a járvány kezdete óta nem járnak iskolába a gyerekek, és főként tévéből tanulnak, mert az otthoni internet az országban nagyon kevés család számára számít elérhetőnek. Kuba a járványkezelést is másképp csinálta: oltóanyag vásárlása helyett inkább saját maga fejlesztett egyet. A kormány várhatóan a héten nyújtja be a vakcinát az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) jóváhagyásra. Az országban eddig több mint négymillió ember szerzett védettséget a Soberana segítségével, november közepéig a lakosság 90 százalékát tervezik beoltani.

Kuba varázslata az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top