Család

Nem kell megijedni, ha felbukkan a fejtetű: gyorsan megoldható a helyzet (x)

Minden tizedik ember élete során legalább egyszer megtapasztalja a fejtetvek okozta kellemetlenséget, amitől a kisgyerekes szülők különösen rettegnek. Aggodalomra azonban semmi ok: a fertőzés egy kis odafigyeléssel hatékonyan megelőzhető, ha pedig a gyakran fejviszketést okozó állatkák már beköltöztek a fejünkre, viszonylag könnyen és gyorsan orvosolható. Cikkünkben összefoglaltuk, mit tehetünk a fejtetvesség hatékony megelőzése és kezelése érdekében.

A tetvek nem ugranak fejtől fejre

A fejtetvek csak közvetlen fej-fej érintkezéssel tudnak terjedni, ezért a probléma elsősorban az óvodás, kisiskoláskorú gyerekeket érinti, akik között sokkal jellemzőbb a személyes érintkezés, odabújás, ölelés a mindennapok során. A megelőzés és a kezelés során is fontos, hogy a szülők kellően tájékozottak legyenek a témában és a fejtetvességről szégyenérzet nélkül beszéljenek, hiszen a fertőzés bárkivel előfordulhat és már elérhetők olyan termékek, melyeknek köszönhetően hatékonyan és egyszerűen kezelhető.

Sokat segít a rendszeres ellenőrzés

Megelőzésként érdemes hetente egyszer, rutinszerűen beiktatni a gyerekek hajának ellenőrzését külön erre a célra készült fésű segítségével, amellyel hatékonyan felismerhetők az élősködők.

Fertőzés esetén sem kell megijedni

Ha az ellenőrzés során élő fejtetveket találunk a gyerekek fejbőrén, kezdjük el rögtön a kezelést a Hedrin All-In-One samponnal, amely egyszerre pusztítja el a fejtetveket és távolítja el a petéket, mindössze öt perces hatóidővel. Ráadásul a sampon hatóanyaga nem rovarirtószer; ami azt jelenti, hogy az élősködők külső kemény burkát oldja fel, ami a kiszáradásukhoz vezet2. További előnye, hogy tisztítja is a hajat, így a kúra során nincs szükség másik sampon használatára. Már egy éves kortól használható.

Nem kell megijedni, ha felbukkan a fejtetű: gyorsan megoldható a helyzet (x)

Előzzük meg az újrafertőződést!

Abban az esetben, ha már tapasztalta a problémát, a kezelés befejezése után érdemes gondoskodni arról, hogy a gyerekek védve legyenek a jövőbeli fertőzésektől. Ebben segít a Hedrin Protect&Go vízbázisú kondicionáló spray, amely heti kétszeri használat esetén klinikailag bizonyítottan3 véd a fejtetűfertőzéstől. A sprayt-t hajmosás után kell felvinni nedves vagy száraz hajra. A kezelést akkor is érdemes bevetni, ha egy-egy iskolai vagy iskolán kívüli csoportos program miatt úgy érzi, hogy a gyerek fokozottan fertőzésveszélynek van kitéve.

Nem kell megijedni, ha felbukkan a fejtetű: gyorsan megoldható a helyzet (x)Tudjon meg többet a fejtetvességről és a Hedrin termékeiről: https://www.hedrin.hu/

A Hedrin termékek orvostechnikai eszközök.

1Forrás: https://www.webbeteg.hu/cikkek/eloskodok/10527/fejtetu-minden-tizedik-ember-elkapja

2 Brunton ER, Whelan IP, French R, Burgess MN, Burgess IF. Head louse egg and nit remover—a modern “Quest for the Holy Grail.” PeerJ. 2019 Apr 15;7:e6759.

3 Burgess IF, Brunton ER, French R, Burgess NA. Prevention of head louse infestation: a randomised, double-blind, cross-over study of a novel concept product, 1% 1,2-octanediol spray versus placebo. BMJ Open. 2014 May 1;4(5):e004634.

 21STADAHEDRIN3AP18/2021.09.10.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top