nlc.hu
Család

100 év után rendeznek uralkodói esküvőt Oroszországban

100 év után rendeznek uralkodói esküvőt Oroszországban

Először lesz házigazdája az egykori cári főváros, Szentpétervár uralkodói esküvőnek több mint egy évszázad után: George Mikhailovich Romanov nagyherceg pénteken fog egybekelni olasz menyasszonyával, Victoria Romanovna Bettarinival.

Az esküvőre a Szent Izsák székesegyházban fog sor kerülni több száz külföldi vendég jelenlétében.

Ez volt az első hely Oroszországban, ahová visszatértünk. Nagyon-nagyon közel áll családunkhoz

– mondta az esküvő szentpétervári helyszínének kiválasztásáról a nagyherceg a Fontanka orosz hírportálnak, amit az MTI szemlézett.

George Mikhailovich Romanov, a boldog vőlegény (fotó: Wojtek Laski/Getty Images)

George Mikhailovich Romanov, a boldog vőlegény (fotó: Wojtek Laski/Getty Images)

George Mikhailovich Romanov Spanyolországban született, Mária Vlagyimirovna nagyhercegnő és Mihail Pavlovics nagyherceg gyermeke. Ahogy sok orosz nemes, az életét ő is külföldön, Spanyolországban és Franciaországban töltötte. Dédapjának, Kirill Vlagyimirovics nagyhercegnek az 1917-es bolsevik forradalom idején sikerült elmenekülnie Finnországba.  Családjával később áttelepült Nyugat-Európába. II. Miklós utolsó orosz cárt, feleségét és öt gyermeküket 1918 júliusában megölték a forradalmi gárdisták Jekatyerinburgban. George Mikhailovich 1992-ben látogatott először Oroszországba, ma Moszkvában él, ahol jótékonysági programokon dolgozik. A 39 éves Bettarini tavaly áttért az orosz ortodox hitre, és felvette a Victoria Romanovna nevet.

Orosz uralkodókról és nemesekről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top