Család

Túlságosan görcsös vagy? (x)

Simítsd el a problémákat természetesen!

„Teljesen rágörcsöltem”, szoktuk mondani, nem véletlenül: a kellemetlen, váratlan vagy nagy kihívást jelentő élethelyzetekre sokan reagálunk úgy, hogy nem tudjuk elengedni az aggódást, mentálisan túlpörögjük a témát. Ettől a szervezet kimerül, az idegrendszer túlfeszül, testünk és lelkünk is belefárad a múlton való rágódásba vagy a jövő miatti aggodalmakba. A hónapokig tartó feszült állapot akár szervezetünk működésére is rossz hatással lehet.

Túlságosan görcsös vagy? (x)

Engedd el! Na persze…

Azt mondják rólam, görcsös típus vagyok, nehezen tudom elengedni a dolgokat, és kézzel-lábbal kapaszkodom olyan helyzetekbe, amelyek valójában semmi jót nem ígérnek a számomra. Sajnos ebben van valami. A járványhelyzet azonban csak felerősítette ezt a hajlamomat, nagyon nehezen voltam képes alkalmazkodni a folyamatosan változó és bizonytalan helyzethez, elengedni az elképzeléseimet arról, hogyan kellene mennie a dolgoknak. A karantén alatt a párkapcsolatom is zátonyra futott, pedig rengeteg energiát tettem bele, hogy megmentsem a szerelmünket. Az emberi kapcsolódások, a barátok és a család közelségének hiánya miatt minden sokkal rosszabb fényben tűnt fel, aggodalmaim csak erősödtek.

Idegesség okozta görcsök

A folyamatos agyalás kihatással lett a ciklusomra is, sokkal erősebben görcsölt a hasam menstruáció idején. Ez egy intő jel volt, hogy változtatnom kell. A barátnőm azt mondta, „mentális görcseire”, valamint az állandó feszültségtől már kialakult görcsös fejfájásra, gyomorgörcsre, görcsös hasmenésre, görcsökkel járó hányásra mindig kombinálva napi 3×1 tabletta Nr. 7. Magnesium phosphoricum D6 és Nr. 5. Kalium phosphoricum D6 Schüssler sókat szed, amíg a tünetei el nem múlnak. Szerinte a menstruáció előtt 2-5 nappal megkezdett, napi 3×1 tabletta Magnesium phosphoricum D6 és 3×1 tabletta Natrium sulfuricum D6 szedésével csökkenthetők az alhasi görcsök is.

Megtanultam ellazulni

Ma már figyelek magamra, hogy ne görcsöljek rá mindenre, és elkezdtem tanulni egy relaxációs technikát. Sokat járok a természetbe is; az egyik túrán ismertem meg Sanyit, akivel azóta rendszeresen chatelünk, és úgy érzem, végre minden sínen van. Persze még mindig előfordul, hogy nem mennek zökkenőmentesen a dolgok: ilyenkor a Schüssler sókat vetem be a görcsös helyzetek megoldására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top