Család

Átaludni az éjszakát már csak egy álom? (x)

Aludj megint úgy, mint a tej, természetes segítséggel.

A járvány miatt megváltozott élethelyzetünk, a kiszámíthatatlanság miatt gyakran kimerülten zuhanunk be az ágyba, de az alvás helyett csak ide-oda forgolódunk, vagy megébredünk éjszaka. Hajlamosak vagyunk félvállról venni a pihenést, azt gondolni, az alvás fölösleges időrablás. Pedig ha a kialvatlanság állandósul, immunrendszerünk is legyengül. Átaludni az éjszakát már csak egy álom? (x)

Álmatlan éjszakák

Amióta csak az eszemet tudom, úgy alszom, mint a bunda. Ez alól csak az az időszak képez kivélt, amikor a lányom csecsemő volt. Legalábbis mostanáig: amikor ugyanis kitört a járvány, eddig nem tapasztalt alvási problémákkal néztem szembe. Egyre gyakrabban előfordult, hogy akármennyire is éreztem fáradtnak magamat estére, éjszakáim zaklatottan teltek, másnap dekoncentrált, ingerült és szétszórt voltam. Hamarosan ördögi körbe kerültem: minél inkább úgy éreztem, most már igazán aludnom kellene, annál kevésbé sikerült álomba merülni. Minden apró zaj, a férjem szuszogása, az óra kattogása is felidegesített. Ha pedig végre sikerült kínkeservesen álomországba jutnom, visszatérő, őrült álmok gyötörtek.

A „járványálmok”

A legjobb barátom is hasonló tapasztalatokról számolt be, azt olvasta, hogy az emberek élénkebb álmokat élnek meg nem mindennapi élethelyzetekben, ugyanis a nehéz érzelmi időkben agyunk rossz álmok útján próbálja feldolgozni a napközbeni nehéz élményeket. Azt tanácsolta, ha problémámon nem segít a felfekvés előtti forró fürdő, a levendula párologtatása, és alvási nehézségeim nappali nyugtalansággal párosulnak, akkor oldjak fel 3 tabletta Nr. 2. Calcium phosphoricum D6 Schüssler sót, és kortyolgassam el napközben. Ha nehezen alszom el, és sokszor megébredek éjszaka, 3 tabletta vízben feloldott Nr. 5. Kalium phosphoricum D6 lehet a segítségemre. Hozzátette, hogy a sók 3 hónapos kúraként alkalmazandók.

Már nem számolom a bárányokat

Hogy újra jó alvókám legyen, a napközbeni nyugtalanító dolgokat is meg kellett tanulnom kiküszöbölni. Bár vannak helyzetek, amire nincs ráhatásunk, azon mindig tudunk változtatni, hogyan reagálunk rájuk. Mindezek mellett lefekvés előtt egy órával már biztos nem böngészek híreket, elsötétítem a hálónkat, az éjjeli szekrényemen mindig van a Schüssler sókból. Ez a kombináció igazán hatásos álomfogó!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top