nlc.hu
Család

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

A pszichológus a flow elmélet megalkotója.

87 éves korában elhunyt a világhírű amerikai-magyar pszichológus, közölték a hírt a kutató hivatalos Facebook-oldalán. 

A Forbes-nak 2015-ben nyilatkozott, akkor megkérdezték tőle, hogy mi volt élete legboldogabb pillanata. „Nem volt egyetlen kiemelkedő pillanat, a család és a munka tesz boldoggá. Mostanában annak örülök leginkább, ha valami érdekes és váratlan összefüggést találok az adatokban” – válaszolta. 

A település díszpolgárává avatott Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus a cím átadásán az erdélyi Csíkszentmihályon 2018. július 4-én.MTI Fotó: Veres Nándor

A település díszpolgárává avatott Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus a cím átadásán az erdélyi Csíkszentmihályon 2018. július 4-én(Fotó: MTI/Veres Nándor)

Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas tudós a flow élmény, vagyis egy nagyon összpontosított elmeállapot pszichológia koncepciójának megalkotója volt, írja róla a Wikipedia. A Claremont Graduate University Pszichológia és Menedzsment tanszék professzora volt. Korábban a Chicagói Egyetem Pszichológia Intézetének és a Lake Forest College szociológia és antropológia intézetének vezetője volt. A Magyar Érdemrend nagykeresztjének tulajdonosa, az MTA külső tagja, szakterülete a fejlődés- és neveléslélektan, valamint a kreativitás- és tehetségkutatás volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top