nlc.hu
Család

Újra szükség lesz a szájmaszkra

Újra szükség lesz a szájmaszkra itthon

Zárt terekben már most javasolt lehet felvenni. Amint többet leszünk zárt térben, a járvány berobbanhat.

Zárt helyeken és tömegközlekedési eszközökön szükség van a szájmaszkra – közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője az állami rádióban szerda reggel. Szerdára 1668 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, és 30-an haltak bele a betegségbe, csütörtökön a kormányzati koronavírus portál szerint 2361 új fertőzött találtak, és elhunyt 20 beteg.

A kormánynak is tanácsokat adó elemző csapat tagja, Oroszi Beatrix, a Semmelwies Egyetem Epidemiológiai osztályának megbízott igazgatója a Portfolio keddi konferenciáján arról beszélt, hogy többféle járvány-forgatókönyv is van szerinte, de a mostani átoltottságnál szükség lehet szigorításokra. 

szájmaszkos fiatalok és mona lisa

Fotó: Pexels

Oroszi elmondta azt is, hogy magas esetszámmal járó súlyos járvány lehet, ha az oltatlanok közé is bekerül a járvány. Úgy véli, a járvány nem fog eltűnni, csak egyre kisebb hullámokban tér majd vissza.

Az RTL Híradó összefoglalója: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top