Család

Csak a vírus ellen védekezz maszkkal! (X)

Bőröd hibáit inkább a természet erejével tedd láthatatlanná!

A bőr rugalmasságának elvesztése 50 év felett egyre gyorsabbá válik, csökken a kollagén és az elasztin termelődése, a bőr vízmegkötő képessége. Az anyagcsere-folyamatok lelassulnak, így a regenerálódás is, a bőr megereszkedik, megöregszik, vízhiányossá válik. A maszkviselés és a home office időszakában azonban hajlamosak lehetünk megfeledkezni speciális bőrápolási rutinjainkról, hiszen úgysem lát minket senki.

Csak a vírus ellen védekezz maszkkal! (X)
A maszk ápol és eltakar

Őszinte leszek: elhanyagoltam az arcápolást a járvány alatt. Meg sem tudom mondani, hogy mikor voltam kozmetikusomnál, ha pedig a saját bőrápolási rutinomról volt szó, korántsem voltam annyira lelkes. Az arctisztítást persze sosem hagytam ki, de ennél többet nem tettem. Azzal nyugtattam magam, hogy mostanában alig találkozok bárkivel, akivel pedig igen, az nem a szépségemért szeret. Az utcán takar a maszk, az online meetingeknek megvan az az előnyük, hogy nem túl éles képet ad rólam a webkamera, és mivel keveset járok ki, az időjárás viszontagságainak sem teszem ki a bőrömet. Mekkorát tévedtem! Az egyik reggel hirtelen szíven ütött, hogy egy idegen nő néz vissza rám a tükörből.

Bőrmentő tanácsok

Amellett, hogy megijedtem, hálás is voltam, amiért a férjem mindig elmondja, milyen gyönyörű vagyok. Aztán megszólalt bennem a kisördög, hogy kéne neki egy új szemüveg. Gyorsan konzultáltam az arcmasszőrömmel, aki ellátott pár otthon is kivitelezhető praktikával, és még egy szuper ötletet is megosztott velem. Elárulta, szarkalábaim ellen Nr. 1. Calcium fluoratum D12 és Nr. 11. Silicea* D12 Schüssler sókkal is küzdhetek, csak fel kell oldanom mindkettőből napi 3×1 tablettát másfél liter buborékmentes vízben, és meginnom a nap végéig. Egy 3 hónapos kúra után fiatalosabb, élettel telibb és rugalmasabb lesz az arcbőröd – biztatott. Hozzátette, hogy az ötödik X-től a bőr pigmentáltsága is megváltozik, és öregségi foltok alakulhatnak ki a napfénynek leginkább kitett területeken. Napi 3×1 tabletta Nr. 12. Calcium sulfuricum D6 és Nr. 6. Kalium sulfuricum D6 só alkalmazásával nem kell lemondanom az egészséges, sugárzó és foltmentes bőrről sem.

Jól érzem magam a bőrömben

Rájöttem, nem szabad ennyire begubóznom. Attól még, hogy járvány van, az idő nem áll meg, a bőröm sajnos öregszik. A férjem egyébként nem dicsér többet, én mégis egyre jobban érzem magam a bőrömben. Tényleg kéne neki egy új szemüveg, nekem pedig több adag a Schüssler sóból. Hiszen egyszer lekerül rólunk majd a maszk, bőrünk viszont meghálálja, ha ápolását nem hanyagoljuk el.

 

*Siliceát ne alkalmazzuk, ha szervezetünkben idegen anyag található (csavarok, lemezek, pacemker, fogamzásgátló spirál stb.).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top