nlc.hu
Család
Megtaláltad álmaid otthonát? – Vásárolsz vagy bérelsz? Ezekre a részletekre mindig érdemes odafigyelni! (X)

Megtaláltad álmaid otthonát? – Vásárolsz vagy bérelsz? Ezekre a részletekre mindig érdemes odafigyelni! (X)

Megtalálni azt a helyet, amelyet otthonunknak nevezhetünk meghatározó élmény, hosszú távú elköteleződés, és fontos befektetés is egyben. Az ingatlan adásvételének, vagy bérlésének összetett folyamata pedig minden esetben kihívások elé állítja a szerződő feleket. Fontos, hogy vevő és eladó, bérlő és főbérlő között meglegyen az alapvető bizalom, ugyanakkor ez nem lehet feltétel nélküli.

Megtaláltad álmaid otthonát? - Vásárolsz vagy bérelsz? Ezekre a részletekre mindig érdemes odafigyelni! (X)

Az esetleges konfliktusok elkerülése érdekében elengedhetetlen egy jól megírt, részletes szerződés. Ennek tartalmáról, a hozzá kapcsolódó jogi szabályokról és az attól való eltérés lehetőségéről érdemes ügyvéddel konzultálni, ugyanis bérleti és adásvételi szerződés esetében is más-más tényezőkre szükséges kiemelt figyelmet fordítani. Az ügyvéd segítségével ideális és jogi szempontból is megfelelő megoldásokat találhatunk, emellett pedig a banki és földhivatali papírmunkák intézésében is rendelkezésünkre áll.

Elővásárlási, haszonélvezeti jog, előleg, foglaló – ismerős fogalmak? Nem kell kétségbe esni akkor sem, ha nem vagy teljes mértékben tisztában a jelentésükkel, hiszen ingatlanjoggal kapcsolatos esetek rendezésénél mindig tanácsos ügyvédhez fordulni. A szakértő töviről-hegyire ismeri a területen előforduló esetleges buktatókat és a legkedvezőbb alternatívákat is. Így a kellemetlen meglepetések és jogviták helyett naprakészen és felkészülten intézhetjük ügyeinket.

Az ügyvédi kamarák idén ősszel edukációs kampányt hívtak életre, kezdeményezésükkel többek közt – a család- és a munkajog mellett – az ingatlanjoggal kapcsolatos kérdésekre szeretnének válaszokat kínálni, valamint támogatást nyújtani a meghatározó döntési folyamatokban. Ennek részeként ismeretterjesztő videósorozatot hoztak létre Csuja Imre főszereplésével. A színművész a saját életéből oszt meg személyes történeteket, az alábbi felvételen az otthonteremtés kihívásairól, és ezek enyhítéséről is beszél:

Az ügyvédi hivatásrend által létrehozott jogosakerdes.com felületen egyszerűen és gyorsan találhat ügyvédet mindenki, akinek kérdései, kételyei merülnek fel az ingatlanjog szövevényes területén.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top