Család

Csupán odafigyeléssel is kevesebb lehet az energiaszámlánk (x)

Átlagosan 7-10 százalékkal, a legelkötelezettebbek esetében akár 15-30 százalékkal is csökkenthető egy háztartás energiafogyasztása költséges beruházások nélkül. A GreenDependent Intézet EnergiaKözösségek programja már tizedik éve nyújt szakmai segítséget kisebb közösségeknek, hogy tudatosan hatékonyabbá tegyék energiafelhasználásukat.

Csupán odafigyeléssel is kevesebb lehet az energiaszámlánk (x)

A program 2011-ben indult és 2013 óta az E.ON Hungária Csoport támogatásával valósul meg annak érdekében, hogy energiatakarékosságra ösztönözzék a környezetükért tenni akaró embereket. A résztvevőknek könnyen teljesíthető, egyszerű módszerekkel 9 százalékos energiamegtakarítást tűznek ki célul, és ennek eléréséhez tippek, képzések, kihívások és szakmai anyagok révén kapnak útmutatást.

Csupán odafigyeléssel is kevesebb lehet az energiaszámlánk (x)
Az EnergiaKözösségek program már több mint ezer háztartásnak, összesen 5 ezer embernek segített fenntarthatóbbá tenni a hétköznapokat. Ezt az erőfeszítést európai szinten is értékelték: 2021 októberében a rangos Európai Fenntartható Energia Díjat nyerte el a magyar program, „Bevonás-Szerepvállalás” (Engagement) kategóriában.

Az EnergiaKözösségek sikerének kulcsa az összefogás: közösségben a kihívások könnyebben teljesíthetőek és jelentősebb eredményeket lehet elérni. Az E.ON Hungária Csoport évek óta kiemelten fontosnak tartja a közösség jövőalakító erejét és az energiacég nemrég indított kampánya is arra hívja fel a figyelmet, hogy a zöld, fenntartható jövőt csak összefogással tudjuk megvalósítani. A Föld bajnokai kihívássorozathoz csatlakozva egyszerű hétköznapi döntésekkel bárki tehet a zöld jövőért.

Csupán odafigyeléssel is kevesebb lehet az energiaszámlánk (x)
Az E.ON elkötelezett a fenntartható jövő megteremtése iránt, ezért nemzetközi szinten vállalta, hogy 2030-ra minden tagvállalata felére csökkenti károsanyag-kibocsátását, 2050-re pedig teljesen karbonsemlegessé teszi működését.

Amennyiben szeretne többet tudni az E.ON EnergiaKözösségekről, kattintson ide. Csatlakozzon a Föld bajnokai kihívásához, látogasson el a https://eonapps.hu/egyutt/ oldalra!

Advertisement

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top