nlc.hu
Család

Áremelkedés az IKEA-ban

Árat emel a magyar IKEA

A részletek nem ismertek, de több termék ára jóval magasabb lesz hamarosan.
IKEA

A brit leányvállalat után a magyar IKEA is árat emel, igaz, itthon nem az omikron-variáns okozta munkaerőhiány, hanem az ellátási lánc akadozása és a nyersanyagok drágulása miatt – tudta meg a Pénzcentrum. A portál megkeresésére a bútoráruház többek között ezt közölte:

Az áremelés mértéke országról országra változik és reflektál a helyi inflációs sajátosságokra, beleértve a nyersanyagokkal és az ellátási lánccal kapcsolatos kérdéseket is. Bár nem tudunk információt adni az árkorrekció átlagos mértékéről, megerősíthetjük azt, hogy sok termékünk ára változatlan marad, de portfóliónk nagy részének ára emelkedik, összhangban a megemelkedett nyersanyagárak és az ellátási lánc költségeivel. Az áremelkedés néhány százalékponttól az alacsony két számjegyű százalékig terjed. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy árainkat a lehető legalacsonyabban és stabilan tartsuk, de nehéz megjósolni, hogy a világgazdasági zavaroknak milyen hatásai lehetnek a következő hónapokban.

A nyersanyag-árak növekedése mellett a rég nem látott mértékben elszaladt infláció is okozza az áremelkedést, amelynek részletei egyelőre nem ismertek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top