nlc.hu
Család

Tömeges rosszullét egy nyíregyházi általános iskolában

Tömeges rosszullét miatt hívták ki a mentőket egy nyíregyházi általános iskolában

Tömeges rosszullét miatt szállítottak kórházba több gyereket és felnőttet a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumából kedd délután.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, a mentők 12 gyereket és két nőt vittek stabil, jó állapotban a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára. Hozzátette, mindannyian torokkaparásra és enyhébb köhögésre panaszkodtak. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a katasztrófavédelmi mobil labor mérései azonban semmilyen veszélyes anyagot nem mutattak ki az iskola épületében – mondta Rutkai-Dér Vivien, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

mentőautó

Képünk illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A Szabolcs Online azt írta, több mint 270 gyerek várakozott az iskola előtt, amíg a rendőrök, tűzoltók és mentők azt vizsgálták, mi okozta a rosszulléteket. A portál szerint az első információk klórgázmérgezésről szóltak, ám a megkérdezett diákok és pedagógusok nem érezték a vegyület jellegzetesen szúrós szagát. Többen arra panaszkodtak, hogy amíg kiterelték őket az iskola épületéből, valami köhögésre ingerelte őket és kapart a torkuk. A beszámoló szerint az egyik megkérdezett diák azt mondta, az egyik gyerek paprikasprével „szórakozott”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top