nlc.hu
Család

Szorcsik Viki öccsével kegyetlenül bántak az ápolók

Szorcsik Viki szerint az ápolók gondatlansága vezethetett az öccse halálához

Szorcsik Viktória két hónapja veszítette el Béla öccsét, aki szerint az öccse azért kapott vérmérgezést, mert az ápolók nem figyeltek rá eléggé.

Szorcsik Viktória öccse, Béla súlyos állapotban került kórházba, veseelégtelensége és májzsugorodása volt, a szülei pedig már képtelenek voltak ellátni az otthonukban. A jobb ellátás reményében Salgótarjánból a budapesti Honvédkórházba szállították, ahol kiderült, hogy tályog is van a lábán, amiért azonnal műteni kellett. A Honvédkórházban a szükséges protokoll után egy másik intézménybe szállították Bélát, és Szorcsik a Blikknek elmondta, hogy ott kezdődtek a bajok.

Szorcsik Viktória egy divatfotózáson

Szorcsik Viktória 2019-ben (Fotó: Smagpictures.com / Piroska Olajos)

A csak halálsorként is emlegetett helyen a magatehetetlen Bélára nem vigyáztak eléggé az ápolók, az ürüléke pedig belefolyt a sebébe és elfertőződött. Vérmérgezést, majd kétoldali tüdőgyulladást kapott, és mivel a takaróját elvették, éjjel nagyon fázott.

Megalázták, lelkileg bántalmazták, gúnyolták, ráadásul nem is látták el megfelelően. Édesanyám telefonon nem egyszer volt a fültanúja annak, hogyan beszéltek vele. Béla egyik éjjel leesett az ágyról, utána kikötözték, pedig ezt semmi nem indokolta, nem volt erőszakos. Nem tudott enni-inni, mozogni, tisztálkodni, az ápolók pedig ezen szórakoztak. Volt, hogy Béla éjjel sírva hívta az édesanyánkat, hogy miként bánnak vele.

Amikor bement hozzá, szinte rá sem ismert Bélára, aki azt kérte, hogy inkább vigyék haza, mert ennél a bánásmódnál még az is jobb, ha meghal. A ruhái, a cipője is eltűnt odabent. A fiatal férfit végül kiengedték, és bár mentővel kellett volna szállítani, a szülei voltak kénytelenek átvinni a salgótarjáni SZTK-ba a sebei átkötözésére, ahol nem értették, hogy ilyen állapotban hogyan engedhették ki. Hazavitték, és pár órával később eszméletét vesztette, és salgótarjáni kórház intenzív osztályán hunyt el. Szorcsik Viktória és családja egyelőre nem tett panaszt a kórházban, a tragédia annyira lefoglalta őket, hogy nem tudtak ezzel foglalkozni. A színésznő dühös, és képtelen megbocsátani, hogy így bántak a testvérével. Szorcsik megígérte az öccsének, hogy az egész világ megtudja majd, hogyan bántak vele, és a következményektől sem tart.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top