nlc.hu
Család

Fertőtlenítőszeres vizet ittak az óvodások Csepelen

Fertőtlenítőszeres vizet ittak a gyerekek egy csepeli óvodában

Legalább hét óvodás ivott a fertőtlenítőszeres vízből, kórházba szállították őket megfigyelésre.
Ollóval papírt vág egy kislány az óvodában

Véletlenül fertőtlenítőszeres vizet ittak a gyerekek egy csepeli óvodában – közölte Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebookon.

A csepeli Füstifecskék óvodában szerda délelőtt – tévedésből – olyan kancsóból öntöttek vizet a gyerekeknek, amely 1,5%-os koncentrátumú, vízzel hígított fertőtlenítőszert tartalmazott. Hét gyerek ivott minimálisan a vízből

– közölte a polgármester.

A fenntartó önkormányzat azonnal értesítette a mentőszolgálatot és a helyi egészségügyi szolgálatot, a tagóvoda pedig a szülőket. A gyerekek jól vannak, de megfigyelésre kórházba szállították őket.

A hibát elkövető pedagógiai asszisztenst és dajkát azonnali hatállyal felmentették, a történteket az önkormányzat hivatalos eljárásban vizsgálja.

Néhány évvel ezelőtt kísértetiesen hasonló eset történt Pápán: a város egyik óvodájában 14 kisgyereknek tévedésből a fertőtlenítéshez előkészített, hipót tartalmazó kancsókból adtak vizet.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Natalie)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top