Vécére ment, újszülöttjével a kezében jött ki

nlc | 2022. Április 06.
Pár perccel a szülés előtt sem sejtette, hogy hatodik gyerekével várandós az anyuka. A hasa sem nőtt meg a terhesség alatt.

Azt hitte, vécéznie kell, pedig éppen vajúdott az öt- (azóta hat-) gyerekes anyuka, Adrianne Grayson. Nem tapasztalatlan lányanyáról volt szó tehát, aki nem tudta, mire számítson, esetleg szégyellte volna bevallani, hogy terhes is lehet; tényleg nem vette észre, hogy ez a helyzet. Semmilyen tünete nem volt ugyanis:

Csak az utolsó két hónapban érezte úgy, hogy nincs rendben az emésztése, gyakran puffad, pedig annyira egészségesen él, amennyire csak lehet. Végül egy különösen kellemetlen napon, amikor már a jóga és a forró fürdő sem segített, elment a vécére azzal, hogy az majd megoldja a helyzetet. Meg is oldotta, csak nem úgy, ahogy számított rá: rögtön elfolyt a magzatvize, és ahogy lenyúlt, már ki is tapintotta a baba fejét.

Adrianne Grayson két hónappal a szülés előtt (Forrás: magánarchívum)

Azonnal a fürdőszoba padlójára feküdt, és hívta a férjét, de mire odaért, már a kezében is tartotta egészséges kisfiát, akit később Apollónak neveztek el. Mindenféle segítség nélkül, a szülési fájdalmakat elviselve hozta világra a kicsit. A férj dolga csak annyi volt, hogy hívja a szülésnőt; annak asszisztense hamarosan, éjjel kettőkor meg is érkezett és rendbe tették a babát.

Ez egy éve történt, azóta is boldog családként élnek, hat gyerekkel. A férj mindenesetre elvégeztette a vaszektómiát, hogy ez még egyszer ne történhessen meg.

Exit mobile version