Család

Anyák napi cukiság: gyerekek faggatták az anyukájuk leendő főnökét – Videó! (x)

Nem mindennapi állásinterjúra ültek be a Vodafone vezetői. A beszélgetés elején ugyanis a pályázó elnézést kér, és kiszalad a szobából, majd a székébe a gyerekei ülnek be, akik mindent tudni szeretnének arról, milyen lesz az anyukájuk új munkahelye.

Minden szülő tudja, hogy a munkahely és a családi élet közötti egyensúlyt megtalálni nem egyszerű feladat, és nagyon sokat számít, hogy a munkahely támogató-e ebben a kérdésben. A Vodafone büszke rá, hogy családbarát munkahelynek mondhatja magát, de hogy ez valóban így van-e, azt most Lilu és a két gyerekszínész le is tesztelte a vállalat vezetőin egy rejtett kamerás, beugratós állásinterjú formájában.

Ha kíváncsi vagy rá, mit válaszolnak a vezetők a gyerekek izzasztó kérdéseire arról, hogy fogják-e hívni az anyukájukat telefonon a nyaralás alatt, vagy hogy el tudja-e vinni őket reggel a suliba, nézd meg a kisfilmet!

A videó anyák napja apropóján készült, de a vállalatnál siettek hozzátenni: a vállalat nemcsak év egyetlen napján, és nem is csak az anyukákra gondol, hanem minden szülőre, aki a gyereknevelés mellett igyekszik helyt állni a munkahelyén is.

A vállalat 2020-ban bejelentette, hogy 16 hetes fizetett szabadságot biztosít a szülői szabadságot igénybe vevő fél partnere számára is, legyen az náluk dolgozó édesapa, édesanya vagy örökbefogadó szülő. A vállalat emellett rugalmas munkaidővel, otthoni és hibrid munkavégzéssel igyekszik biztosítani, hogy dolgozóinak, ne kelljen választaniuk a család és a karrier között, és egyensúlyt találjanak a munka és a magánélet terén.

A vállalat célja, hogy a hibrid munkarend formájában egy olyan, rugalmasan személyre szabható keretrendszert biztosítson dolgozói számára, amely figyelembe veszi, hogy – ahogy az élet különböző területein, úgy a munkavégzés során is – az egyes munkavállalóknak mások az igényei és a preferenciái. A hibrid munkarendnek a munkavállaló áll a középpontjában – ő dönti el, hogy távolról vagy az irodából kíván munkaidejének nagy részében dolgozni, és a munkaidejét is rugalmasan alakíthatja. Ez a keretrendszer arra is lehetőséget biztosít, hogy a munkavállaló a munkaidejét a családja időbeosztásával összehangolhassa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top