nlc.hu
Család

25 évet kaphat az a férfi, aki megölte a saját anyját

Hamis papírokkal próbált orvosi álláshoz jutni, később megölte az édesanyját

A férfi korábban közirathamisíítás miatt került az igazságszolgáltatás elé. Később a saját édesanyjával végzett, brutális módon.

A Baranya-megyei településen lakó 53 éves férfi 2019-ben hamis közokiratot készítve doktori címet jegyeztetett be magának a közhiteles nyilvántartásba azért, hogy orvosi álláshoz jusson.

Állásinterjúi azonban nem voltak sikeresek, így édesanyjával élt, aki nyugdíjából tartotta el. Az Ügyészség.hu azt írja, hogy az édesanyjával való viszonya feszült volt, sok volt köztük a veszekedés.

Rendőrautó szirénája a sötétben

Fegyveres férfi ölt egy oroszországi óvodában. (Fotó: Unsplash/Michael Förtsch)

Egy ilyen szóváltás alkalmával, 2019. augusztusában a férfi a sértettre támadt, végtagjait összekötözte, többször megütötte, illetve késsel megszúrta.

Végül áldozatát magára hagyva másnap reggel a lakásból távozott. A bántalmazás következtében az asszony életét vesztette.

A férfit az elsőfokú bíróság a 2022. februárjában hozott ítéletével különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, közokirat-hamisítás bűntettében, valamint – egy korábban elkövetett bűncselekmény okán – becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra 25 év elteltével bocsátható.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem enyhítés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top