nlc.hu
Család

Otthonából rabolt el egy kisfiút Miskolcon egy nő

Elrabolt egy kisfiút Miskolcon egy nő, mert azt hitte, a sajátja

Minden szülő legrosszabb rémálma vált valóra Miskolcon, de a gyermek szerencsére rövid időn belül megkerült.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves nő ellen személyi szabadság megsértésének bűntette miatt. Az elkövető 2021 májusának egyik estéjén Miskolcon egy lakóház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves gyermeket elrabolt. A kerítésen átemelve kivette a gyereket, majd a lakására vitte – számolt be a hajmeresztő esetről a Blikk, mely épp egy éve, május közepén történt. Szerencsére a rendőrök még aznap megtalálták a gyermeket, aki visszakerült az édesanyjához.

földön hagyott plüssbohóc

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

A nő ellen most emeltek vádat. A vádirat szerint a 44 éves hölgy kóros elmeállapotú, kórházi elbocsátását követően pszichiátriai jellegű gyógyszereit nem szedte.

2021. május közepén az esti órákban Miskolc egy családi házas övezetében sétált, amikor észrevette az egyik ház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves fiúgyermeket. Tévesen azt feltételezte, hogy a gyermek azonos a tőle korábban a gyámhatóság által elvett kisfiúval, ezért elhatározta, hogy magával viszi és együtt élnek majd. Megszólította a kisfiút, hogy szeretne-e vele elmenni, aki igennel felelt. Ekkor a nő a kerítésen átemelte a gyermeket, majd elment vele egy közeli buszmegállóba, ahonnan a menetrendszerű járattal a lakására vitte, ahol a kicsit megetette és lefürdette.

A gyermek édesanyja a fia eltűnéséről értesítette a rendőrséget. A rendőrök az éjszakai órákban a gyermek édesanyjával együtt megjelentek a vádlott lakásánál. A nő ajtót nyitott, de mivel észlelte, hogy rendőrök állnak ott, azonnal becsapta és kulcsra zárta az ajtót, ám többszöri, nyomatékos felszólításra beengedte a rendőröket, illetőleg a gyermeket átadta az édesanyjának.

A minap az RTL számolt be egy szintén hátborzongató esetről, mely Debrecenben történt. Ott egy férfi követett egy iskolából hazafelé tartó kislányt. A negyedikes gyerek ijedtében a zebránál várakozó emberek közé menekült. Az édesanyja feljelentést tesz, a rendőrök figyelik a környéket. Hasonló eset miatt 2020-ban Vácon indult nyomozás gyermekrablás kísérlete miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top