Család
Szponzorált tartalom

Nyaralás a gleccsertől a borvidékig Ausztria zöld szívében (X)

© TV Thermen und Vulkanland Harald Eisenberger

© TV Thermen und Vulkanland / Harald Eisenberger

Kezdődhet az üdülés?

A stájer nyár lehetővé teszi mindazt, amire már mindannyian régóta várunk: hogy végre újra szabadnak érezzük magunkat, időt szakítsunk a kikapcsolódásra, a spontán kirándulásokra és közös kalandokat éljünk át.

Egy régió, amely minden érzékünkre hat

A stájerországi Termál- és Vulkánvidék nem kevesebb, mint hat termálfürdőnek ad otthont: a itt található a Bad Radkersburg parkfürdő, a Bad Gleichenberg termálfürdő, a Loipersdorf termálfürdő, a Rogner Bad Blumau, a Bad Waltersdorf gyógyfürdő és a H2O Hotel-Therme-Resort. A termálfürdők vonzó gasztromanufaktúrákkal, valamint kerékpáros és túraútvonalakkal kiegészülve várják a kikapcsolódni vágyókat. Így a pihenés és a mozgás kéz a kézben járnak – egy kellemes bortúra kerékpárral, vagy egy kirándulás a régió kastélyaihoz remek kiegészítései a termálfürdőben való feltöltődésnek. Riegersburg vára, a Kapfenstein vagy a Kornberg kastél, illetve a fürstenfeldi Pfeilburg vára a nyári hónapokban válogatott kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

Riegersburg © TV Thermen und Vulkanland Harald Eisenberger

© TV Thermen- & Vulkandland / Harald Eisenberger

Emellett a régió olyan kincsei, mint például az alma, a sütőtök vagy a bor pedig kulináris felfedezésekre csábítanak.

Tovább a szálláshelyekhez, ajánlatokhoz és üdülési tippekhez

 

Nyári frissesség városban és vidéken

Graz elsősorban a kulináris élvezetekről és a kultúráról ismert. A város közvetlen környezete azonban számtalan olyan programot kínál az aktív kikapcsolódásra vágyóknak is, amit érdemes kipróbálni. A kerékpárosokat 13 gasztrotúra kalauzolja el a régió legszebb kirándulóhelyeire, ahol kulináris élvezetekből és stájer vendégszeretetből sincs hiány.

Schlossberg (c) Graz Tourismus - Harry Schiffer

© Schlossberg Graz Tourismus / Harry Schiffer

A felfrissülésről és pezsgésről vízhez kapcsolódó tematikus tanösvények, titokzatos barlangok és hűsítő fürdőtavak gondoskodnak. A Schwarzl-tónál például izgalmas programok várják a vendégeket, a Köflachban található NOVA termálfürdőben pedig elsősorban pihenésé a főszerep.

Kesselfallklamm © Region Graz Tom Lamm

© Region Graz / Tom Lamm

Egy piknik a Stübingi Szabadtéri Múzeumban vagy a Premstätteni Szoborparkban szintén idilli élmény lehet, ami segít eltávolodni a hétköznapoktól.

Tovább a szálláshelyekhez, ajánlatokhoz és üdülési tippekhez

 

További információk egy stájerországi üdülés megtervezéséhez www.steiermark.com/udules

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top