nlc.hu
Család

Édesapját gyászolja Haumann Máté

Megható sorokkal búcsúzik édesapjától Haumann Máté

Egy ország gyászolja a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt.

Haumann Péter hosszú betegség után hunyt el szombaton délután, a nemzet színésze 81 éves volt. Fia, Haumann Máté egy Hamlet-idézettel búcsúzott tőle a közösségi oldalán – írja a tenyek.hu.

Haumann Péter

Haumann Péter 81 éves volt – MTI Fotó: Balogh Zoltán

Posztjából kiderül, azért ezt választotta, mivel édesapja sokat mondogatta.

“Apu sokat mondogatta az alábbit mielőtt elment:
HAMLET
Tapot se; daczolunk e baljóslattal: hisz egy verébfi sem eshetik le a gondviselés akaratja nélkül. Ha most történik: nem ezután; ha nem ezután, úgy most történik; s ha most meg nem történik, eljő máskor: készen kell rá lenni; addig van. Miután senkinek sincs olyanja, mit itt ne hagyjon: mit árt elébb hagyni el? Ám legyen!” – olvasható a 41 éves színész szívszorító búcsúsoraiban.

Haumann Pétert olyan darabokban láthattuk, mint a Szókratész védőbeszéde, A fösvény, Az eltört korsó, Az ügynök halála, az Őrült nők ketrece és a Macskák. Játszott többek közt a III. Richárd, a Woyzeck, a Szenvedély, a Szürkület, az Indul a bakterház vagy a Kalandorok című filmekben, és olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Ádám Ottó, Ascher Tamás, Fehér György, Dömölky János és Mundruczó Kornél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top