nlc.hu
Család

Az M3-ason élesztette újra a gyerekét egy anya

Az M3-as aszfaltján élesztette újra a gyerekét egy anya, alig állt meg valaki segíteni

Csalódott posztban számolt be egy férfi, hogy alig álltak meg segíteni az M3-as autópályán, amikor egy három év körüli gyereket kellett újraéleszteni.
Szirénázó mentőautó

A Facebookon osztotta meg a benne kavargó érzéseket egy édesapa, aki arról számolt be, hogy az M3-as autópálya aszfaltján próbáltak újraéleszteni egy kisgyereket – vett észre a bejegyzést a Blikk

A férfi először egy külső sávban álló autóra lett figyelmes, majd észrevette a gyereket és az ütemes mozgást.

Egy kisgyerek fekszik a kocsi mellett az aszfalton és egy nő nyomkodja ütemesen a mellkasát. Senki nem áll még ott. SENKI!!!! Ahogy tudunk kihúzunk a külső sávba, megállás, rohanás vissza hozzájuk. Egy 3 éves forma kisgyerek élettelen teste a földön, egy kétségbeesett sokkos anyuka mentős távirányítással próbálja újraéleszteni, a nagymama kezében pedig a kihangosított telefon.

A férfi azt írja, azonnal beszállt a mentésbe, a fia pedig telefonon hívta a mentőket és irányította őket a pontos helyszínre. Hosszú percek teltek el, majd két férfi csatlakozott a mentéshez. Percek után megérkezett a gyermekmentő, majd szakszerűen, a mentéshez szükséges minden eszközzel folytatták az újraélesztést a mentőautóban.

Az édesapa azzal zárja a bejegyzését, hogy nagyjából tíz percig álltak a mentőautó mellett, de mivel már segíteni nem tudtak, eljöttek. Azt nem tudja, mi lett a kisgyerekkel, életben maradt-e, nem tudja a nevét, és azt sem, hogy fiú vagy lány volt-e.

Végtelen szomorúság van bennem azt a közönyt látva, hogy többszáz ember (köztük szülők, édesapák és édesanyák) tétlenül nézik végig, hogy egy édesanya kétségbeesetten, sokkos állapotban küzd a kisgyereke életéért az aszfalton, egy autópálya külső sávjában

– írta indoklásként, hogy miért osztotta meg a történetet.

Emellett azt javasolja mindenkinek, hogy vegyen elő egy elsősegélynyújtásról szóló könyvet és olvassa át, mert soha nem tudhatjuk, mikor lesz rá szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top